Trautbuck Energy zet in op hernieuwbare energie in Oeganda

Trautbuck Energy is een in het Oegandese Kitala Katabi gevestigde sociale onderneming. Trautbuck Energy werd opgericht door twee partners die bijzonder gepassioneerd zijn door afval- en milieubeheer, aangezien de toekomst van Oeganda ervan afhangt. De onderneming richt zich op de behoefte aan hernieuwbare energiebronnen in Oeganda.
U kan online doneren via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan bjorn@ovo.be 
Locatie
Uganda
Projectduur
2019 - 2021
Thema
Water- & energievoorzieningen
Hogere levenskwaliteit door alternatieve energie

Het businessproject

 

Voortbouwend op een bestaande onderneming, actief op het vlak van ontwerp en plaatsing van biogasinstallaties, wil het Trautbuck-team zich nu ook op een andere dringende nood richten: het terugdringen van de ontbossing door van koken
op basis van hout of houtskool over te stappen naar koken met biomassabriketten afkomstig van organische afvalstromen. Trautbuck heeft een veelzijdige en mobiele briketmachine ontworpen met een hoge productiekwaliteit. De onderneming wil deze apparaten voor de productie van biomassabriketten nu leveren aan nieuwe nederzettingen en vluchtelingenkampen, waar er organische afvalstromen beschikbaar zijn. De NGO’s die het dagelijkse leven in de nederzettingen en vluchtelingenkampen ondersteunen en organiseren zijn een belangrijke partner in het traject dat Trautbuck heeft afgelegd om deze briketmachines op de markt te brengen.
 

Waarom OVO in dit project gelooft

 

De interesse in hernieuwbare energiebronnen in Oeganda is sterk toegenomen door de stijgende omvang van de afvalproductie en de concentraties van intensieve veeteeltbedrijven in de (voor)stedelijke gebieden. Er is een groeiende bezorgdheid over de potentieĢˆle impact op de kwaliteit van de leefomgeving en de sociaal-economische gevolgen van het gegenereerde afval. 

 

De visie van Trautbuck Energy bestaat eruit betaalbare hernieuwbare energiealternatieven aan te bieden om de levenskwaliteit te verhogen, 20% van de hernieuwbare energiemarkt in Oeganda te veroveren, een jaarlijkse groei en uitbreiding van 5% te realiseren, de toonaangevende producent van duurzame en betrouwbare briketmachines van alle mogelijke formaten te worden en een nieuwe bron van tewerkstelling te bieden, in het bijzonder voor jongeren met een beroep als lasser.

Investeringen gezocht

Investeren in Trautbuck Energy zal de onderneming in staat stellen haar productaanbod te diversifieĢˆren en zo de milieu- impact te verlagen. Men zoekt naar een lening van 20.000 euro, terug te betalen in 2.5 jaar.

Verklaring

Trautbuck Energy is gepassioneerd door hernieuwbare energie en milieubeheer en wil een toonaangevende producent van duurzame en betrouwbare briketmachines worden.

Website: www.trautbuckprojectuganda.org

foto: Elvis Ssemgorere