OVO Acceleration Fund

Snelle leningen voor duurzame projecten

Het OVO Acceleration Fund verstrekt betaalbare leningen op maat aan Afrikaanse start-ups met een duurzame impact. Geen subsidies dus, maar terug te betalen middelen die ondernemers nodig hebben om hun ambitieuze groei te realiseren. 

 

Het doel? Afrikaanse ondernemers nog beter helpen. Goede ideeën kunnen niet altijd lang wachten op geld. Soms is de opportuniteit al voorbij voor het wervingsproces rond is. Via het OVO Acceleration Fund kunnen ondernemers snel een beperkt bedrag ontlenen. Wanneer de sociale lening afbetaald is, belandt de som opnieuw in het fonds voor nieuwe projecten van nieuwe ondernemingen. Zo kan OVO voor een duurzame impact zorgen. Mede dankzij die aanpak won OVO de ‘European Business Award for the Evironment’.
 

 

Brandstof voor versnelde groei

Concreet beheert het OVO Acceleration Fund giften van particulieren en bedrijven. Wie geld investeert, krijgt daarvoor een fiscaal attest. Afrikaanse ondernemingen kunnen via OVO een lening aangaan van maximaal 50.000 euro met een rente van 7 tot 10 procent en een looptijd van 1 tot 5 jaar. 25 tot 50% van het totale leningsbedrag kan worden bijgedragen door het OVO ACCELERATION FUNDS. OVO investeert enkel in bedrijven met een aanvaardbaar risico. De controle en opvolging is in handen van medewerkers en partners van de organisatie. OVO werkt op basis van een eenmalige werkingskost van 5% van het totale investeringsbedrag.

 

U wilt toch ook Afrikaanse ondernemers steunen? 

Doneer nu aan het OVO Acceleration Fund. Vanaf een gift van 40 euro krijgt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting. In 2023 zullen particulieren 45% belastingvermindering krijgen voor een schenking aan erkende goede doelen. Een schenking van 5.000 euro kost in werkelijkheid dus slechts 2.750 euro. Bedrijven kunnen giften aan erkende goede doelen fiscaal aftrekken, waardoor ze minder belasting betalen.


Indien u per overschrijving wenst te betalen, kan dat op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met als vermelding de gestructureerde code ***623/3774/30042***.

Ontdek meer over het OVO Acceleration Fund, maak kennis met de Afrikaanse projecten of lees de veelgestelde vragen.

 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.