Boostcamp Benin 2024

Gepubliceerd: 15/02/2024

In februari 2024 was Benin gastheer van de derde editie van onze Inspiration Tour als onderdeel van SusTech4Africa, een programma, ontwikkeld door Entrepreneurs for Entrepreneurs (OVO), gericht op het stimuleren van Afrikaanse scale-ups en ondernemers om een ​​duurzame aanpak te hanteren.

Met Sustainable Technology for Africa – kortweg SusTech4Africa – stimuleert OVO duurzaam ondernemerschap in Afrika en helpt geselecteerde projecten hun bedrijfsmodellen te optimaliseren en duurzamer te maken.

 

Wie maakte deel uit van het avontuur?

Beninese ondernemers, Beninese, Belgische en  Europese Business Coaches, studenten van UCL en ICHEC verzorgen trainingen.

 

We bezochten de ondernemers in hun bedrijven, ontmoetten hun teams en bezochten hun faciliteiten.

 

Ook de culturele onderdompeling was zeer aanwezig! Vooral het bezoek per kano aan het dorp Ganvié was een hoogtepunt.

 

Tijdens het Boostcamp krijgen de deelnemers de kans om hun technische en managementvaardigheden te versterken, enerzijds dankzij de opleiding van leraar-onderzoekers maar ook dankzij de opgeleide groepen "ondernemers-bedrijfscoaches-studenten". Na een theoretische presentatie gericht op het Business Model Canvas nam elke groep de tijd om de praktische toepassing ervan te analyseren.

 

Op de laatste dag pitchte iedere ondernemer in 5 minuten zijn project voor een groter publiek. De jury onder voorzitterschap van de Belgische ambassadeur in Benin reikte de eerste prijs uit, en ook het publiek reikte hun prijs uit. Op het spel? Erkenning voor het geleverde werk tijdens deze 3 dagen intensieve Boostcamp.

 

Aan het einde van de Boostcamp profiteert elk deelnemend bedrijf nu van individuele online ondersteuning. Het doel van de coachingsessies? Ondersteun de ondernemer bij het bepalen van zijn strategie om zijn bedrijf te ontwikkelen, ontwikkel een financieel plan en analyseer de manier waarop hij in zijn bedrijf rekening houdt met de Sustainable Development Goals.

Potentiële financiering vanuit OVO wordt verstrekt in de vorm van een lening met een looptijd van 1 tot 5 jaar. Deze financiering, die varieert tussen de 5.000 en 50.000 euro, wordt verzorgd door business angels en door het OVO Acceleration Fund.

 

Bekijk hieronder de foto's en video van de editie van 2024!

 

Interesse?

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? 

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger/coach willen inzetten.

 

Meer info nodig? Neem contact op met nathalie.schots@ovo.be 

News from T4T
Inspirerende getuigenissen
News from T4T
29/06/2024
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.