Vox Dream

Gepubliceerd: 19/04/2024

De verschillende stadia van coaching: Marc en Marcus, Business Coaches, delen hun ervaring

Dit artikel belicht het verhaal van Aminata Khoussa, een Senegalese advocate van opleiding, die Voxdream heeft opgericht, een bedrijf in Senegal dat gespecialiseerd is in audiodiensten zoals voice-over, contentcreatie, geanimeerde video's en live optredens.

  • Voxdream hecht veel belang aan cultuur en kinderen en produceert educatieve content die de Senegalese en Afrikaanse cultuur promoot via het label Animafrica.
  • Met coaching op maat van haar specifieke behoeften heeft Aminata haar bedrijf efficiĆ«nt kunnen ontwikkelen, zonder een lening te moeten aanvragen. Na een reeks stappen, waaronder een evaluatie van het Social Impact Canvas dat werd uitgevoerd tijdens het Boostcamp in september 2023 met ICHEC, een bespreking van het businessplan, een verkenning van haar persoonlijke waarden en een diepgaande SWOT-analyse, hebben Amina en haar coaches drie hoofdactiviteiten geĆÆdentificeerd waarop ze zich moest richten.
  • Elke activiteit werd in detail geanalyseerd, inclusief de beschrijving, organisatie, investeringsvereisten, verwachte groei van het aantal werknemers en een specifieke SWOT-analyse. Door voor elk van de drie activiteiten een vereenvoudigde cashflow op te stellen en het geheel te consolideren, werd duidelijk dat Amina de capaciteit had om in haar eigen tempo te groeien en geen lening nodig heeft.

Deze ervaring toont aan dat coaching niet noodzakelijk leidt tot een leningaanvraag. Elke coachingsessie is anders en persoonlijk. Het doel is om samen met de ondernemer te begrijpen wat hij of zij op dat moment nodig heeft om het bedrijf te versterken.

Een voorrecht om zo'n intelligente en creatieve ondernemer als Aminata van VOX DREAM te mogen coachen.

Marc Josz & Marcus Geers

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.