Overweldigende opkomst voor lancering OVO Acceleration Fund

Thierry Deflandre, head investeringsteam duidt het op belang van Sustech4Afica en de kennisoverdracht via een 'pocket mba' (foto Peter Mockers) 
Overweldigende opkomst voor lancering OVO Acceleration Fund

Op de officiële lancering van het OVO Acceleration Fund van Ondernemers voor Ondernemers in Leuven daagden liefst 140 belangstellenden op. Zij zagen ook de projectpresentaties van vier Afrikaanse starters. 


Ondernemers voor Ondernemers richtte onlangs in samenwerking met de Koning BoudewijnStichting het OVO Acceleration Fund op. Dat fonds kan op heel wat interesse rekenen met 140 deelnemers in de VIP-ruimte van OHL Leuven. ‘Met het OVO Acceleration Fund willen we Afrikaanse start-ups en ondernemers die weinig of geen toegang hebben tot de financiële markten, steunen met een lening,’ vertelde general manager Björn Macauter. Voorzitter Luc Bonte duidde de geschiedenis van OVO dat volgend jaar 20 jaar bestaat. Thierry Deflandere, head van het OVO-investeringsteam bracht de procedures in kaart waarbij de Sustainable Technologie for Africa organisatie een belangrijke rol speelt. OVO werkt hiervoor onder andere samen met het Vlaams Instituut voor Technologie en Ontwikkeling VITO en de Thomas More hogeschool. 

VRT-journalist en Afrika-kenner Peter Verlinden praatte de avond aan elkaar. Vier Afrikaanse starters stelden hun project voor. Het gaat om Insects4Life uit Ghana, MNB uit Rwanda, Microdev uit DR Congo en Suzy Farms uit Kameroen. De drie laatstgenoemden maken reeds deel uit van het OVO Acceleration Fund. Fondsvoorzitter Christ’l Joris was dan ook bijzonder gecharmeerd door de projecten en deed een warme oproep voor een bijdrage aan het OVO Acceleration Fund

Kijk ook hier naar het sfeerverslag  

Ondernemers voor Ondernemers wil de komende maanden een roadshow opstarten in de diverse Belgische regio’s.     

Wilt u ook het OVO Acceleration Fund steunen? 
Aarzel niet en maak uw bijdrage nu over via:
  • BE10 0000 0000 0404 (in beheer van de Koning Boudewijnstichting)
  • Met vermelding van de gestructureerde code ***018/0530/00002*** 
U kan ook online doneren
Vanaf €40 krijgt u bovendien een fiscaal attest.