Algemene vergadering van OVO: "Ondernemers maken het verschil"

Economie is een sociale wetenschap
Economie is een sociale wetenschap
Economie gaat om mensen. Het is een sociale wetenschap, geen exacte wetenschap’. Voorzitter Luc Bonte van Ondernemers voor Ondernemers citeerde graag uit het recente boek ‘Gigantisme’ van Geert Noels op de algemene vergadering van OVO. Er daagden zowat 100 toehoorders op in het Brusselse pand van Puilaetco Dewaay.

Duurzaamheid is een evenwicht, een visie op lange termijn die geen schade aanricht aan mens en natuur’.  En ‘Ondernemers maken echt het verschil’, vindt Luc Bonte die aangaf dat OVO zich in een unieke positie bevond met ruim 60 vrijwilligers die de projecten opvolgen en begeleiden. General manager Björn Macauter duidde de nieuwe initiatieven van OVO met ‘Sustainable Technology for Africa’ en het OVO Acceleration Fund. ‘2018 was duidelijk een jaar waarbij OVO innovatie omarmd heeft. Dat is en wordt in 2019 nog verder doorgedreven.’ 
 
Het jaarverslag vind je hier 

 

Gastspreker professor Filip Reyntjes, gespecialiseerd in de streek van de Grote Meren, Congo, Burundi, Oeganda en Rwanda waar OVO ook actief is, gaf een geanimeerde toespraak over de politieke toestand in de regio. Hij vond het verontrustend dat mensenrechten en democratie niet opgenomen zijn in de ‘Sustainable Development Goals’. 
Zijn jongste paper over de regio kan je hier lezen.  

Er zijn tevens 4 nieuwe leden opgenomen in de Raad van Bestuur van OVO. Het gaat om Francis De Nolf, bestuurder bij Roularta, Sabine Schellens, HR-directeur bij Aquafin, Guy Ethier, senior vice president Umicore  en Alain Bernard, ex-ceo en huidig bestuuder bij Deme. OVO dankt tevens Katrien Valkiers (Siemens) en Veronique Goossens (Belfius) voor de jarenlange inzet in de raad van bestuur van Ondernemers voor Ondernemers. 

foto: Filip Reyntjens (fotograaf Peter Mockers)