Magofarms plant de bouw van eiwitproductie op basis van insecten

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 50.000
Gezocht budget 2023 € 50.000

U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Dat kan via deze link: https://donate.kbs-frb.be/actions/FFO-OVOAcceleration?lang=nl_NL

Projectinfo
Projectcode
R1
Sector
Recyclage en Circulaire economie
Financiering
Lening
Land
Rwanda
Locatie
Bugesera district, Rwanda
Projectduur
3,5 jaar
Oorsprong
SusTech4Africa Rwanda 2021

Het bedrijf

Mago Farms is een early-stage insectentechnologie start-up, gestart in december 2020 die behoort tot de eerste paar pioniers van insectenkweek in Rwanda. De missie is om voedselzekerheid in de ontwikkelingslanden te garanderen door commerciële pluimvee- en viskwekers in staat te stellen meer wit vlees en eieren te produceren. Mago Farms doet dit door lokaal organische proteïne-ingrediënten voor diervoederformules te produceren met behulp van insecten, en distribueert deze op schaal aan pluimveehouders, viskwekers en diervoederfabrikanten.   

Het businessproject

In het jaar 2021 richt Mago Farms zich op de optimalisatie van de end-to-end processen, van organisch afval tot meel en meststof. De pilot-unit begon met slechts 35 gram BSF-eieren geïmporteerd uit Nairobi, maar is uitgegroeid tot 400 KG natte larven per maand. Dit heeft Mago Farms voldoende bewijs geleverd van de levensvatbaarheid van BSF-activiteiten in het Rwandese klimaat. Tijdens deze pilootfase heeft Mago Farms ook verschillende gesprekken gevoerd met overheidsinstanties, veevoederfabrieken en pluimveehouders. Bijna allemaal hebben ze belangstelling getoond voor een betaalbaarder en lokaal beschikbaar eiwitingrediënt.  

 

Tegen het einde van 2021 zal de proeffabriek 0,5 ton meel per maand produceren. Vervolgens zal Magofarms in 2022 volledig operationeel zijn en geleidelijk opschalen om aan het einde van het derde jaar zo'n 4,2 ton meel en 19 ton kunstmest per maand te produceren en te verkopen.  

Waarom OVO gelooft in dit project

Magofarm biedt een oplossing voor de stijgende kosten van diervoeders en de vraag naar duurzame, milieuvriendelijke & nutriëntrijke eiwitingrediënten. De huidige eiwitingrediënten in de markt - sojabonen en vismeel - zijn niet alleen duur om te produceren, maar hun productiecycli hebben ook een sterke negatieve impact op het milieu. De missie van Magofarm is om duurzaamheid te stimuleren in de internationale diervoederindustrie door betaalbare, nutriëntrijke en milieuvriendelijke voeder-eiwitingrediënten toegankelijk te maken voor commerciële pluimveehouders en diervoederfabrieken.  

Vereiste investering

Magofarms Ltd zoekt een financiering van 1,5 miljoen dollar voor de bouw van moderne kwekerijen voor de zwarte soldaatvlieg, afvalversnipperaars en apparatuur voor de verwerking van larven. En hen in staat te stellen hun productontwikkelingsmijlpalen te halen, te weten pilot & validatie, aanwerving & groei, en productvariatie. OVO is bereid een converteerbare lening van € 50.000 te faciliteren tegen een rente van 7% per jaar en terugbetaald of geconverteerd na 3,5 jaar of eerder.   

  

Thema's
  • Recycling van afval
  • Innovatief
  • Duurzaam
  • Landbouw

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.