Studenten Charlotte, Ellen, Jasper en Cedric waren junior coaches tijdens de tweede Oegandese editie van SusTech4Africa; Lucie Somers stond hen bij en gaf enkele sessies tijdens het Boost Camp. (foto: Elvis Ssemwogerere)
"Een ervaring van onschatbare waarde"

Al sinds de start van SusTech4Africa is de Thomas More-hogeschool een vaste aanwezige op de events. Het partnership tussen beide organisaties kwam er niet toevallig. “Op de SusTech4Africa-events krijgen onze studenten skills onder de knie die ze niet op de schoolbanken leren.”

 
Thomas More telt liefst 37 opleidingen waarin entrepreneurship centraal staat. Logisch dat de onderwijsinstelling samenwerkt met Ondernemers voor Ondernemers. “Tijdens SusTech4Africa-competitie treden er telkens een aantal studenten Business & Ondernemen op als junior coaches”, vertelt Lucie Somers, coach Innovation, Creativity & Entrepreneurship bij Thomas More Kempen en een van de teachers van het Boost Camp.
 
“Een ervaring van onschatbare waarde. Studenten leren niet alleen ontzettend veel bij van de Afrikaanse start-ups en scale-ups, maar ook van de senior coaches. Van pitchen tot samenwerken met verschillende profielen. Skills die ze niet op de schoolbanken leren.”
 

Try-out voor ondernemerschap

De samenwerking met OVO komt niet uit de lucht gevallen. “De SusTech4Africa-events vormen in de eerste plaats een soort try-out voor studenten en hun studierichting: zien ze zichzelf een eigen zaak oprichten of ondernemers coachen? Daarnaast willen we het ondernemerschap bij hen aanwakkeren en stimuleren.”
 
Een geslaagde missie, zo blijkt uit de getuigenissen van studenten. “Een geweldige ervaring, leerrijke sessies, inspirerende ondernemers”, klinkt het enthousiast bij enkele deelnemers.
 

Partnership uitbreiden

De samenwerking smaakt naar meer. Lucie: “Vandaag stopt de taak van onze junior coaches als de winnaars bekend zijn. In de toekomst hoop ik dat onze studenten ook na SusTech4Africa Afrikaanse ondernemers blijven begeleiden om zo het businessconcept sterker te maken en expertise uit te wisselen.”
 
“Bovendien zou ik het fantastisch vinden als onze studenten stage lopen bij die lokale ondernemingen. Een intense ervaring, waar ze des te meer uit leren. Je merkt het: het partnership tussen OVO en Thomas Moore is nog maar net begonnen!”