Sustainable Technology for Africa

Met het concept 'Sustainable Technology for Africa' (SusTech4Africa) wil OVO duurzaam entrepreneurship in Afrika ondersteunen en promoveren. OVO werkt daarvoor samen met sterke organisaties zoals het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO), Thomas More universiteit en The African Diaspora Projects Initiative. SusTech4Africa helpt start-ups, scale-ups en ondernemers met een Afrikaanse roots zodat ze hun project verder kunnen uitwerken tot een volwaardig business plan. 

 

Na een grondige selectie, krijgen een tiental ondernemers een meerdaagse bootcamp en workshops over een duurzame aanpak, financials, marketing en presentatievaardigheden. Ze worden daarbij begeleid door experten van VITO, ex-bedrijfsleiders en ervaringsdeskundigen, en economiestudenten van Thomas More. De drie winnaars worden beloond met een startkapitaal in de vorm van een sociale lening en krijgen een verdere diepgaande begeleiding bij de opstart of verdere ontwikkeling van hun onderneming. 
 

“Het succes, het enthousiasme en de positieve energie van het ‘Sustainable Technology for Africa’ concept toont het belang van een geïntegreerde samenwerking tussen Belgische en Afrikaanse ondernemers,” vertelt Björn Macauter, general manager van Ondernemers voor Ondernemers. SusTech4Africa wordt dan ook de basis voor de projecten die OVO zal opvolgen. Het is de bedoeling jaarlijks een of meerdere events te organiseren in België of in die landen waar OVO actief is.