Overdracht voorzitterschap OVO

Gepubliceerd: 02/05/2024

Pol Deturck volgt Luc Bonte op als voorzitter van OVO

Ondernemerschap en verandering gaan hand in hand. Dat is niet anders bij Ondernemers voor Ondernemers. In 2008 gaf Alfons Verplaetse het voorzitterschap door aan Luc Bonte. Nu geeft deze na 16 jaar het roer over aan Pol Deturck, voormalig CEO van Beaulieu International Group.

 

We zijn Luc heel erkentelijk dat hij er samen met het  kernteam, de vele vrijwilligers en de partners in geslaagd is van OVO de plek te maken die ondernemende mensen in Afrika en in het westen op basis van gelijkwaardigheid bij elkaar brengt. Van harte bedankt! Het is heel fijn dat we ook in de toekomst nog op het engagement en de expertise van Luc kunnen blijven rekenen.    

 

Pol is, net als zijn voorganger heel begaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij kan als nieuwe voorzitter terugblikken op heel wat ervaring, maar vindt het essentieel om leergierig te blijven.

Hij zal nu een organisatie aansturen die de voorbije jaren haar steun aan Afrikaanse ondernemers kon versterken en diversifiëren. Het B2B-programma, Sustainable Technology for Africa, het OVO Acceleration Fund en de samenwerking met NGO’s zijn projecten waar Luc Bonte en het team van vrijwilligers en partners met succes hun schouders onder hebben gezet.

 

De lat ligt dus hoog. Maar de nieuwe voorzitter wil graag met het hele team over deze lat springen en verder onze slagkracht en impact verhogen. Het vervolg wordt boeiend, want in deze snel veranderende wereld zijn de uitdagingen legio.

 

Ontdek het artikel in Trends of hier

Interview en foto - Stijn Fockedey en Dirk Vandenberghe

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Nieuw investeringsomité kent "OVO Certified: Investing for Change" label toe
OVO Nieuws
Nieuw investeringsomité kent "OVO Certified: Investing for Change" label toe
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.