SusTech4Africa Rwanda 2023

Gepubliceerd: 24/01/2023

Pilotproject Circulaire Economie

Het Sustech4Africa Rwanda Boostcamp 2023 wordt uitgevoerd als onderdeel van het Circular Economy Pilot project in de bouwsector in Rwanda, in opdracht van ENABEL Rwanda en lokale partners. Het project wordt uitgevoerd door VITO en OVO. Dit partnerschap heeft tot doel de regering van Rwanda te ondersteunen bij de ontwikkeling van richtsnoeren voor een circulaire economie in de bouwsector en incubatie/coaching uit te voeren voor de uitvoering en verbetering van deze richtsnoeren. OVO heeft de leiding over het coachingstraject als accelerator en incubator programma dat lokale bedrijven zal begeleiden om meer circulair te worden binnen het Sustech4Africa programma. Aan het Boostcamp zullen 10-15 bedrijven deelnemen die zijn geselecteerd uit 75 bedrijven onder het Business development service (BDS) programma uitgevoerd door Business Professional Network Rwanda (BPN). De geselecteerde bedrijven zullen worden gecoacht om circulaire benaderingen te integreren in hun activiteiten.

 

Geschiedenis

Lokaal ondernemerschap is een motor voor meer kansen. Ondernemers voor Ondernemers - OVO - versterkt duurzaam ondernemerschap in Afrika. We kiezen voor initiatieven die een sociale en ecologische impact hebben. 40% van de Afrikaanse bevolking leeft in armoede. De lokale bevolking heeft zelf het potentieel om zich te ontwikkelen. Ondernemerschap is daarbij essentieel. Het zorgt voor hogere inkomens en banen, vooruitzichten en motivatie, zelfvertrouwen, meer en beter onderwijs, nieuwe kansen voor gezinnen en gemeenschappen. Bij OVO selecteren, begeleiden, financieren en controleren we Afrikaanse bedrijven en organisaties om hen te helpen hun doelen te bereiken. We controleren elke stap van het proces op kwaliteit. We werken met een internationaal netwerk van partners en organisaties die dezelfde doelen nastreven. Voor elk project zoeken we Belgische ondernemers, bedrijven en investeerders die kennis en/of middelen aanbieden.

 

TV Limburg was aanwezig, bedankt voor deze uitstekende reportage

 

SusTech4Africa

OVO wil duurzaam ondernemerschap in Afrika ondersteunen en bevorderen met het Sustainable Technology Accelerator Program for Africa (SusTech4Africa). SusTech4Africa helpt startups, scale-ups en ondernemers met Afrikaanse roots om hun project uit te werken tot een volwaardig businessplan. Na een grondige selectieprocedure nemen 10 tot 15 ondernemers deel aan een meerdaags Boostcamp met workshops over duurzaamheidsaanpak, financiƫn, marketing en presentatievaardigheden. Zij worden gecoacht door (oud-)ondernemers en praktijkexperts. Na het Boostcamp krijgen de deelnemers verdere coaching (tot 6 maanden) en komen ze in aanmerking voor een sociale lening.

 

Programma

Zaterdag 04/03

Vlucht naar Kigali

 

Zondag, maandag en dinsdag 05/03,06/03 en 07/03

Inspiratietour met programma briefing, culturele activiteiten en bezoek aan de deelnemende bedrijven

 

Woensdag en donderdag 08/03 en 09/03

Boostcamp met presentaties van deelnemende ondernemers En training van Rwandese en Belgische coaches

 

Vrijdag 10/03

Boostcamp met training van Belgische en Rwandese coaches Pitching event in de avond

 

Zaterdag 11/03

Debriefing & vlucht naar Brussel

 

OVO is nog op zoek naar enkele coaches die hun tijd ter beschikking willen stellen en in dialoog en interactie willen gaan met lokale ondernemers tijdens onze Boostcamp in Rwanda. 

Is dit iets voor jou? Aarzel niet en schrijf je in via bovenstaande link. 

Of contacteer karen@ovo.be voor meer info. 

News from T4T
Inspirerende getuigenissen
News from T4T
29/06/2024
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.