Steun onze Acceleration Fund

Gepubliceerd: 18/01/2024

Het OVO Acceleration Fund  biedt op maat gemaakte leningen aan investeringsklare Afrikaanse KMO's, zodat ze hun ambitieuze groei kunnen realiseren.
 
Hoe het werkt: Uw gift wordt omgezet in betaalbare leningen en zorgt voor de nodige ondersteuning en coaching voor innovatieve projecten. De lening wordt, verhoogd met de rente, terugbetaald aan het fonds en kan zo meer Afropreneurs ondersteunen.
 
🌍 Onze resultaten:

  • Impact in 2023: OVO heeft € 432.360 aan sociale leningen mogelijk gemaakt, waardoor 18 Afrikaanse KMO's een kans kregen om te groeien. Social business angels hebben € 366.860 bijgedragen, aangevuld met nog eens € 65.500 vanuit het OVO Acceleration Fund.
  • 2013-2023: In de afgelopen tien jaar heeft de steun van OVO 164 ondernemers bereikt, waarbij 80 Afrikaanse bedrijven ondersteund werden met in totaal € 2,5 miljoen aan leningen. 14 leningen zijn inmiddels volledig terugbetaald.

Klaar om je steentje bij te dragen?
1. 📲 Klik HIER: Maak met jouw gift het verschil!

2. 🌊 Deel met vrienden: Vertel het door aan vrienden die jouw waarden delen - laten we een vloedgolf van solidariteit creëren. 
Lees hier meer over het OVO Acceleration Fund.
 
Vergroot je impact!
Stel je voor: je kiest ervoor om € 1.000 te doneren. Met een fiscale aftrek, van toepassing vanaf € 40, bedraagt je reële uitgave € 550.

 

Innovatie stimuleren met het OVO Acceleration Fund

 

🌍 Een voorbeeld?

 

Ento Agro, een initiatief dat begon met pluimveehouderij, en uitgroeide tot een agro-ecologische boerderij in Benin.

 

Oprichter Franck N'PO Takpara lanceerde het idee om meel van vliegenlarven én hoogwaardige meststof uit afval te produceren.

In plaats van pluimvee te kweken, produceert het project nu larvenmeel van de Zwarte Soldaatvlieg om de proteïnetekorten in diervoeder te bestrijden. Door gebruik te maken van lokaal gekweekte larveneiwitten uit ter plaatse geproduceerd afval, pakt het project niet alleen de proteïnetekorten aan, maar draagt het ook bij aan de stedelijke sanitaire voorzieningen.

 

Hij kwam zijn belofte met bewonderenswaardige toewijding na, verkreeg de lening in 2022 en ligt 100% op schema met zijn terugbetalingsplan.

 

De steun van het OVO Acceleration Fund stelt ondernemers zoals Franck N'PO Takpara in staat om innovatieve, duurzame oplossingen in de landbouw en andere sectoren te ontwikkelen.

Meer over dit project HIER

Ik steun !
Afbeelding
News from T4T
Inspirerende getuigenissen
News from T4T
29/06/2024
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.