Ontdek onze nieuwe projectenportefeuille (en de 3 belangrijkste veranderingen)

Gepubliceerd: 07/03/2022

Het overzicht bevat 19 projecten, die allemaal aan deze drie voorwaarden voldoen.
 

1. Focus op Afrika
 

Voor het eerst bevat onze projectenportefeuille alleen projecten in Afrika. Meer zelfs: we leggen ons specifiek toe op de landen waar we ook Sustainable Technology for Africa-campagnes organiseren: Oeganda, Rwanda, Senegal en Benin.

Op die manier richten we onze energie op de verdere uitbouw van solide partnerships op locaties waar we zelf aanwezig zijn, in plaats van versnipperde connecties wereldwijd.
 

2. Structurele impact
 

Projecten die over 3 jaar of meer lopen: ze zijn eerder de regel dan de uitzondering in onze nieuwe projectenportefeuille. De reden: we willen vooral een impact op lange termijn bewerkstelligen. Meerjarige initiatieven mikken doorgaans op structurele veranderingen door in te zetten op infrastructuur, opleidingen en zelfredzaamheid.

3. Voluit voor ondernemerschap
 

Meer dan ooit ligt de focus op ondernemerschap. Het is immers de motor voor meer kansen. Elk project stimuleert dan lokaal ondernemerschap, al dan niet in brede zin van het woord: een hoger inkomen en tewerkstelling, meer en gerichter onderwijs en nieuwe kansen voor gezinnen en gemeenschappen.

Download hier de projectenportefeuille van 2022

SusTech4Africa Rwanda 2023
OVO events & reizen
SusTech4Africa Rwanda 2023
24/01/2023
VIA Don Bosco en OVO helpen oud-leerlingen in Afrika in het ondernemerschap
Inspirerende getuigenissen
VIA Don Bosco en OVO helpen oud-leerlingen in Afrika in het ondernemerschap
03/01/2023
Afrika en Europa hand in hand op het 7de OVO-congres
Afrika en Europa hand in hand op het 7de OVO-congres
08/12/2022

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.