Programma voor investeringsbereidheid gaat van start in Oeganda

Gepubliceerd: 08/05/2023

Elk jaar organiseren we het Sustainable Technology for Africa programma in een paar Afrikaanse landen, waaronder Oeganda, waarbij we Afrikaanse bedrijven uitnodigen om bij onze organisatie een sociale lening aan te vragen zodat ze hun doelstellingen op het gebied van sociale impact en milieu kunnen realiseren.

 

Om geselecteerde Oegandese ondernemers klaar te stomen voor SusTech4Uganda, dat later elk jaar in november plaatsvindt, heeft onze lokale partner en Oost-Afrikaanse tak van OVO, Einstein Rising, een innovatief programma ontwikkeld, het SE4Africa Investment Readiness Program.

 

Het SE4Africa (Social Enterprise for Africa) Investment Readiness Program gaat deze week van start. Ondernemers krijgen ondersteuning op maat op het gebied van bedrijfsontwikkeling om zo hun kansen op een investering - aangeboden via ons OVO Fund - te vergroten.

 

"We hebben er alle vertrouwen in dat dit programma, dat loopt van mei tot september, als katalysator zal werken en Afrikaanse ondernemers in staat zal stellen om duurzame bedrijfsgroei en levensvatbaarheid op de lange termijn te bereiken," aldus Brian Mangeni, directeur van OVO voor Oost-Afrika.
 

Voor het programma van dit jaar werden 21 uitzonderlijke Oegandese bedrijven zorgvuldig uitgekozen om aan een 5 maanden durend traject deel te nemen. De programmasessies vinden wekelijks plaats, elke donderdag en vrijdag, voornamelijk via online platforms.

 

Deze bedrijven krijgen begeleiding van onschatbare waarde van ervaren Oegandese ondernemerstrainers en toegewijde OVO-vrijwilligers, waarbij onderwerpen aan bod komen die cruciaal zijn voor het succes van een bedrijf.

 

Deze onderwerpen omvatten:

  • Conceptualisering van het bedrijfsmodel
  • Digitaliseringsprocessen
  • Juridische procedures
  • SDG-beoordeling
  • Financieel inzicht en beheer
  • De kunst van pitching en strategieën voor groei beheersen.

Het uiteindelijke doel is om deze ondernemingen strategisch te positioneren voor potentiële investeringsmogelijkheden, zodat ze op de lange termijn succesvol zijn en impact hebben op de markt.
 

Om de Oegandese bedrijven die ons SusTech4Uganda-programma hebben doorgemaakt te ontdekken en te steunen, klik hier:

https://ondernemersvoorondernemers.be/nl/projecten

Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024
Nieuw investeringsomité kent "OVO Certified: Investing for Change" label toe
OVO Nieuws
Nieuw investeringsomité kent "OVO Certified: Investing for Change" label toe
02/05/2024
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.