Algemene Vergardering 2024

Gepubliceerd: 22/06/2024

Terugblik op 16 jaar groei en introductie nieuwe voorzitter

De Algemene Vergadering (AV) van 18 juni 2024 symboliseerde een belangrijk moment voor OVO. Het was de gelegenheid stil te staan bij onze realisaties in 2023 en onze plannen voor 2024 te presenteren, maar ook om het traject te vieren dat OVO aflegde de voorbije jaren.

 

De AV dit jaar was extra speciaal omdat Luc Bonte, voorzitter van onze Raad van Bestuur, na 16 jaar van toegewijde dienst de fakkel doorgaf. De avond was werd een mooi eerbetoon aan Luc, waarbij vele mensen het woord namen om hun dankbaarheid te uiten. Luc werd geprezen als een groot man, een uitstekende luisteraar en iemand die erin slaagt om verschillende meningen tot een gemeenschappelijke visie samen te brengen.

 

Terwijl we afscheid nemen van Luc, zijn we ook verheugd om Pol Deturck te verwelkomen als de nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur. Pol brengt een schat aan ervaring mee en een frisse kijk die OVO ongetwijfeld naar nieuwe hoogten zal leiden. U kunt meer lezen over Pols visie op deze nieuwe functie in dit persartikel.

 

We waren ook verheugd om Chantal Kamatari te verwelkomen als nieuw lid van de Raad van Bestuur. Met haar uitgebreide ervaring en visie zijn we ervan overtuigd dat Chantal ons zal begeleiden naar een spannend nieuw hoofdstuk van groei en innovatie.

Chantal Kamatari is een ervaren Performance Manager in de banksector, gespecialiseerd in ESG Risk Management, duurzame bedrijfsontwikkeling, financiële controle en auditing. Ze heeft een MBA in Toegepaste Economie van UCLouvain-LSM en aanvullende certificaten van de Universiteit van Cambridge, de UCL en het Institute of Internal Auditors.

Chantal is medeoprichter en lid van de raad van bestuur van de Internationale Non-Profit Organisatie BRUSSELS-AFRICA HUB, evenals van verschillende andere verenigingen en een zonne-energiebedrijf in Rwanda. Ze begon haar carrière bij Deloitte in België, werkte vervolgens bij de Belgolaise Bank en later bij BNP Paribas Fortis, waar ze bijna tien jaar Corporate Social Responsibility Manager is geweest

 

Tijdens de AV gaf onze General Manager, Björn Macauter, feedback over onze realisaties in 2023. Hij legde de nadruk op 2 programma's die onze gebruikelijke activiteiten aanvulden: het Klimpala-project en SmartMbey-project. Deze initiatieven zijn een voorbeeld van hoe OVO haar impact probeert te vergroten en via win-win partnerschappen nieuwe wegen verkent om meerwaarde te creëren voor Afrikaanse ondernemers. Björn presenteerde ook de plannen voor 2024 en de komende jaren.

 

Bekijk ook zeker onderstaande video, gemaakt ter ere van Luc, die de evolutie van OVO in de afgelopen twee decennia weergeeft. 

 

Dank aan iedereen die deel uitmaakt van ons verhaal. Op naar nog vele jaren van succes en innovatie!

News from T4T
Inspirerende getuigenissen
News from T4T
29/06/2024
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Jaarverslag 2023
OVO Nieuws
Jaarverslag 2023
18/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.