Investeringscomité OVO

Begin april 2024 heeft OVO een onafhankelijk Investeringscomité gevormd verantwoordelijk voor het beoordelen van bedrijven en investeringen aan de hand van de criteria van het "OVO Certified: Investing for Change" label. Dit label geeft aan dat een bedrijf en zijn groeiproject voldoen aan de minimumvereisten op het vlak van levensvatbaarheid, duurzaamheid, naleving van wettelijke voorschriften, risicobeheer, duurzaamheidsdoelstellingen en impact.

 

Alleen projecten met dit label worden voorgelegd aan business angels voor definitieve evaluatie en mogelijke investering. Zodra een project toezeggingen heeft gekregen van business angels, komt het in aanmerking voor het OVO Acceleration Fund, dat 50% van de benodigde fondsen verstrekt na de identificatie van Business Angels.

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de projecten die dit label ontvangen, kunt u contact opnemen met karen@ovo.be. 

 

Om een onafhankelijke en professionele besluitvorming te garanderen, bestaat het team uit leden met verschillende expertise en achtergrond, en vrijwilligers die OVO al langer kennen, maar ook mensen met ervaring als investeerder en experts uit de diaspora.

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.