OVO kijkt naar de toekomst en neemt deel aan ‘Le Forum de Dakar’ met als thema ‘Leven in de stad van 2030’

Deze maand lanceerde Ondernemers voor Ondernemers een nieuwe oproep in Senegal om deel te nemen aan SusTech4Africa, kort voor Sustainable Technology for Africa. Dat is een selectieprocedure met begeleiding en financiering voor lokale groeiende bedrijven.  

Deze tweede editie in Senegal belooft alweer een succes te worden, en zal weer een heel aantal ondernemers ondersteuning bieden om hun bedrijf te laten groeien. Wie de selectie haalt, krijgt intensieve begeleiding van een team ervaren ondernemers die, als vrijwilligers voor OVO, projecten helpen te verduurzamen.   Aan het eind van de begeleiding presenteert de ondernemer een bedrijfsplan en een financieel plan om financiering aan te vragen bij het investeringscomité van OVO. Deze financiering in de vorm van een lening van 7% kan oplopen tot € 50.000. 

 

Forum de Dakar

Eind juni organiseert Afrika-Innovation het ‘Forum de Dakar’, een event waar Senegalese en Belgische ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en waar de door Pépite Academy voorgeselecteerde ondernemers de kans krijgen om hun project voor een jury te presenteren. De ondernemer maakt zo kans op opleiding, partnerschap en/of financiering door Afrika-Innovation. 

OVO zal in de Pépite Academy jury zetelen en de beste projecten zullen geselecteerd worden om deel te nemen aan SusTech4Africa2021.  
Door de deelname aan de Pétite Academy zal OVO nog meer kandidaten bereiken en haar netwerk van ondernemers en partners uitbreiden. 

Dit door niemand minder dan Youssou N'Dour gesponsorde event, met als thema ‘Leven in de stad in 2030’, heeft plaats tussen 22 en 24 juni in Dakar
 

Over Afrika-Innovation

Afrika-Innovation is een organisatie met een gelijkaardige visie als die van OVO op de toekomst van ondernemerschap in Senegal. Er is duidelijk een gedeelde focus op thema’s als infrastructuur, energie, ecologie en levenskwaliteit en een groot enthousiasme om partnerschappen en innovatie tussen Afrika en Europa te bevorderen en zo bij te dragen tot de totstandkoming van een welvarendere, rechtvaardigere, duurzamere en veerkrachtigere samenleving die in staat is de toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden.   

Het mag dan ook niet verbazen dat OVO zeer enthousiast is over haar deelname aan ‘Le Forum de Dakar’, georganiseerd door Afrika-Innovation.