Oegandese oprichters van Innovex lopen stage in Belgisch bedrijf

Gepubliceerd: 25/10/2022

Joshua Kasirye en David Tusubira, de oprichters van het Oegandese Innovex, konden dankzij OVO een korte stage volgen bij E.D.&A. “Ze spraken met tal van medewerkers: zowel in de R&D-afdeling als in de productie.”

 

De ambities van de twee jonge ondernemers liggen hoog. Met Innovex positioneren ze zich ‘in het centrum van socio-economische transformatie in Afrika’. En dat zou wel eens kunnen kloppen. Op termijn willen Joshua en David 50.000 landbouwers bereiken in 25 Afrikaanse landen.

 

“Met hun product Remot kunnen installateurs hun zonnepanelen op afstand monitoren”, zegt Jan Van De Wiele, coördinator Organisation Development bij OVO. “Op die manier hoeven ze zich niet te verplaatsen telkens er een probleem opduikt. Voor de productie van Remot beperkten de twee ondernemers zich aanvankelijk tot de assemblage van geïmporteerde printplaten, maar ondertussen maken ze alles zelf.”

 

“De rol van Ondernemers voor Ondernemers (OVO)? We hebben Innovex ondersteund met coaching én financiële middelen - in de vorm van een lening. Die is ondertussen al terugbetaald. We hebben ook andere investeerders betrokken en ons netwerk aangesproken om zo Innovex in contact te brengen met Belgische bedrijven, zoals Imec. En uiteraard blijven we hen steunen en coachen. Zo regelden we ook een stage van 2 weken bij E.D.&A. in Kalmthout.”

Kennis opdoen in de Antwerpse Kempen

 

E.D.&A. ontwikkelt en produceert elektronische besturingen voor machine- en apparatenbouwers. Een betere stageplek voor Joshua en David is dan ook moeilijk te vinden. Gert D’Handschotter, CEO van het bedrijf, is heel positief over het verblijf van de twee ingenieurs. “We kijken er met een heel goed gevoel op terug. Het zijn twee erg gemotiveerde mensen die er willen voor zorgen dat hun bedrijf een succes wordt. Ze hebben er in elk geval de drive, intelligentie en dynamiek voor. Ze hebben heel veel vragen gesteld en met talloze mensen gesproken, zowel in de R&D-afdeling als in de productie. Ik geloof absoluut in hun verhaal.”

News from T4T
Inspirerende getuigenissen
News from T4T
29/06/2024
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.