Nieuw investeringsomité kent "OVO Certified: Investing for Change" label toe

Gepubliceerd: 02/05/2024

OVO kondigt met genoegen de oprichting aan van een onafhankelijk Investeringscomité dat verantwoordelijk is voor de evaluatie van bedrijven en investeringen aan de hand van de criteria voor het "OVO Certified: Investing for Change" label. Dit label geeft aan dat een bedrijf en zijn groeiproject voldoen aan de minimumvereisten op het gebied van levensvatbaarheid, duurzaamheid, naleving van wettelijke voorschriften, risicobeheer, duurzaamheidsdoelstellingen en impact.

 

Alleen projecten met dit label worden voorgelegd aan business angels voor definitieve evaluatie en mogelijke investering. Zodra een project toezeggingen heeft gekregen van business angels, komt het in aanmerking voor het OVO Acceleration Fund, dat 50% van de benodigde fondsen verstrekt na de identificatie van Business Angels.

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de projecten die dit label ontvangen, kunt u contact opnemen met karen@ovo.be.

 

Om een onafhankelijke en professionele besluitvorming te garanderen, bestaat het team uit leden met verschillende expertise en achtergrond, en vrijwilligers die OVO al langer kennen, maar ook mensen met ervaring als investeerder en experts uit de diaspora.

Dit zijn de teamleden: Chris Gossye, Thierry Duquenne, Eniola Harrison, Raf Somers, Sjoerd Komen, Tino Chibebe, Tonny Vanderhoven.

 

We kijken uit naar de waardevolle bijdragen van het Investeringscomité bij het ondersteunen van onze missie om investeringen voor positieve verandering mogelijk te maken.

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.