Inspiration Tour Benin 2023

Gepubliceerd: 30/11/-0001

In februari 2022 was Benin voor het eerst gastheer van de Inspiration Tour in het kader van SusTech4Africa. Een programma, ontwikkeld door Ondernemers voor Onderemers, om start-ups, scale-ups en ondernemers met Afrikaanse wortels duurzaam te stimuleren. 

Met Sustainable Technology for Africa – kortweg SusTech4Africa – stimuleert OVO duurzaam entrepreneurship in Afrika. Samen met (internationale) partners helpen we geselecteerde projecten hun businessmodellen optimaliseren en verduurzamen.

 

Bij de 14 projecten die deelnamen sprongen de gedrevenheid, innovatieve ideeën en de zin voor ondernemerschap meteen in het oog. Het OVO-team werd versterkt door een team van vrijwilligers die als coaches deelnamen aan de Inspiration Tour. Met de hulp van die vrijwilligers kregen de Beninse projecten de kans om hun bedrijfsmodel en ondernemerscapaciteit te ontwikkelen tijdens het Boostcamp.

 

Na het succes van de eerste editie vond de tweede SusTech4Africa Benin plaats van 29 januari tot 5 februari 2023.

7 ondernemers kregen de kans om hun bedrijfsproject voor te stellen en uit te werken met 2 ICHEC professoren en een team van Belgische en Beninese coaches die voor de gelegenheid waren gekomen.


Tijdens het Boostcamp kregen de deelnemers de kans om hun technische en managementvaardigheden te versterken.

 

In de navolging van het Boostcamp ontvangt elk deelnemend bedrijf individuele online coaching. De doelstelling van de coachingsessies is dat elk project een financieel plan en bedrijfsplan ontwikkelt. OVO financiert alle projecten die rendabel zijn en voldoen aan een minimum aantal voorwaarden. De OVO-financiering wordt uitgereikt in de vorm van een lening die over 1 tot 5 jaar moet worden terugbetaald. Deze financiering, die varieert tussen de 5.000 en 50.000 euro wordt verstrekt door een veertigtal business angels en door het OVO Acceleration Fund.

Programma Inspiration Tour

✔ Zondag 29 januari

Vliegen naar Cotonou

 

✔ Maandag, dinsdag 30 en 31 januari

Inspiration Tour: visites des projets du SusTech4Africa 2022 et des nouveaux projets de l'édition 2023

 

Woensdag, donderdag, vrijdag, 1, 2 en 3 februari

Boostcamp: 2 enseignants-chercheurs de l'ICHEC offrent une formation basée sur différents outils interactifs notamment le Canevas business model. Dans les sessions de travail, les entrepreneurs sont accompagnés dans leur réflexion par des coaches belges et béninois.

 

✔ Zaterdag 4 februari

Relax/ Touristisch bezoek

Pitch Time: ondernemers presenteren hun bedrijfsproject in de vorm van een pitch aan een groot publiek.

 

✔ Zondag 5 februari

Terugkeer naar Brussel

 

Interesse?

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? Voor de Inspiration Tour in Benin is OVO nog op zoek naar geïnteresseerde ondernemers die mee willen gaan als vrijwilliger/coach.

 

Wil je je inschrijven? Contacteer christian.nachtergaele@ovo.be

News from T4T
Inspirerende getuigenissen
News from T4T
29/06/2024
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
Partner in de kijker
Ontmoeting van OVO en Einstein Rising met de Belgian Club Uganda
27/06/2024
Algemene Vergardering 2024
OVO Nieuws
Algemene Vergardering 2024
22/06/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.