Een kerstgeschenk voor jongeren in Benin

Gepubliceerd: 18/12/2023

OVO ondersteunt duurzaam ondernemerschap in Afrika. Wij geloven in de kracht van samenwerking om positieve verandering te stimuleren. Voor bedrijven is OVO een betrouwbare partner voor het invullen van hun sociaal engagement en ambitie voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Wij bekijken met elk bedrijf welk project het best bij hen past.  Bij onze meer dan 100 partners horen bijvoorbeeld Umicore, Aquafin, Lotus en Deme. 

 

Dit keer stellen we u graag dit mooie project van onze partner-NGO VIA Don Bosco voor: de begeleiding van jonge mensen naar een job of een eigen zaak in Benin. Door dit project te steunen kan u meehelpen om de werkloosheidscirkel waarin deze jongeren zich bevinden te doorbreken en duurzame ontwikkeling te steunen. 

 

Herinvesteren in onderwijs 

Wist je dat wereldwijd 244 miljoen kinderen tussen 6 en 18 jaar volgens Unesco nog steeds niet naar school gaan? Toegang tot kwaliteitsvol onderwijs is niet alleen een mensrecht; het is ook de sleutel tot een eerlijke en duurzame wereld, omdat het jongeren de kans geeft om uit de armoede en onzekerheid te ontsnappen. Om verder te durven kijken en hun dromen waar te maken.

 

VIA Don Bosco, is een Belgische ngo-partner van OVO die zich al meer dan vijftig jaar inzet voor het onderwijs van jongeren. Wereldwijd ondersteunen en financieren ze technische en beroepsscholen. Kwaliteitsvol onderwijs verandert immers niet alleen het leven van de jonge persoon zelf, maar ook van zijn familie, zijn (toekomstige) kinderen en de maatschappij.

 

Waarom gelooft OVO in dit project?

Door jongeren technische vaardigheden bij te brengen, maken deze jongeren meer kans op een job en worden ze klaargestoomd voor een eigen zaak. Benin kende voor Covid een gezonde groei (5,5% van BNP in 2020). De economie is vooral gesteund op transitohandel en landbouw. Belangrijk in die context is om ook jong ondernemerschap te ondersteunen op verschillende vlakken. Met het project in Benin wil VIA Don Bosco 9000 leerlingen toegang geven tot opleiding tussen 2022 - 2026 of tussen de 1600 en 1800 leerlingen per jaar (75% jongens, 25% meisjes). 

 

In de partnerscholen van VIA Don Bosco dromen duizenden jongens en meisjes net als Gislain over allerlei projecten. U kan hen helpen om hun toekomstplannen waar te maken.

 

Aarzel niet en draag nu ook je steentje bij, voor elke gift vanaf €40 ontvang je een fiscaal attest. 

Klik hier voor meer info. 

 

Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
OVO Nieuws
Rwandese Afropreneur gecoacht door OVO
03/06/2024
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
De projecten van OVO belichamen dezelfde waarden als Umicore
23/05/2024
Overdracht voorzitterschap OVO
OVO Nieuws
Overdracht voorzitterschap OVO
02/05/2024

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.