Kigali Bricks biedt duurzame bouwmaterialen

100% gefinancierd
Reeds ingezameld € 9.000
Gezocht budget 2023 € 9.000
Projectinfo
Projectcode
M2 (2023)
Sector
Maakindustrie
Land
Rwanda
Locatie
Kigali, Rwanda

Het bedrijf

Kigali Bricks is een duurzaam familiebedrijf gespecialiseerd in de duurzame productie van bakstenen voor de regio. Ze willen opschalen om te voldoen aan de grote vraag, die hun initiële capaciteit overschrijdt. Hoewel ze net voor de pandemie zijn gestart, zijn ze erin geslaagd om met hun eigen middelen de kloof te dichten. In 2022 wezen hun productiecijfers op een aanzienlijke groei.

Het bedrijf wordt geleid door Immaculé, Herve Hodari en hun gedreven, toekomstgericht team dat aandacht heeft voor duurzaamheid, milieu en welzijn.

Het businessproject

Om hun opschalingsplannen te realiseren, wil het bedrijf de productie verhogen via de aankoop van een machine die meer bakstenen per dag kan maken.

 

Een positief gevolg van dit project is dat dankzij de implementatie van de nieuwe machine het droogproces voor de stenen aanzienlijk zal worden ingekort, namelijk van 5 tot amper 2 dagen.

 

Een mogelijk probleem is echter de regen, die de bakstenen zou kunnen beschadigen. Om dit risico te beperken en de bakstenen dus gedurende ongunstige weersomstandigheden te beschermen, is een opslagoplossing vereist.

Waarom OVO gelooft in dit project

We geloven in dit project door de uitzonderlijke gedrevenheid en inzet van het team, de door de overheid ondersteunde vraag naar stenen, en hun lovenswaardige focus op duurzaamheid. Met hun eigen middelen, intelligentie en ondernemerschap zijn ze klaar voor succes.

 

Dit project biedt opportuniteiten om te voldoen aan de grote vraag naar stenen, banen te creëren in de regio en duurzame producten te leveren. De beschikbaarheid van grondstoffen zoals klei en het potentieel voor extra werkgelegenheid tijdens het laagseizoen in de landbouw versterkt de mogelijkheden. Het project, gelegen in Kigali, kan gebruikmaken van geschoolde werkkrachten en profiteren van een sterke regionale klantenbasis

Vereiste investering

Het bedrijf is op zoek naar een lening van € 9.000 (terug te betalen op 2 jaar). De lening zal worden gebruikt om een dak te bouwen voor de opslagruimte van de bakstenen.

Thema's
  • Bouwindustrie
  • Gemeenschapsvormend
  • Inkomen genereren
  • Lokaal gebaseerd
  • Klimaatbesttrijding
  • Duurzaam
  • Rendabel
  • Schaalbaar
  • Empowerment
  • Welzijn

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.