Ondersteun 2.100 kleinschalige ondernemers in de regio van het Congobekken

Het doel van dit project is het inkomen van de lokale ondernemers verhogen door in te zetten op de diversificatie van productaanbod en dienstverlening
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 24.328
ngo
Congodorpen
Locatie
Yakoma, Boto, Mooto en Popokabaka, RDC
Thema
Financement
Cofinanciering
DGD 80%
Projectcode
08022

Context 

Decennialange burgeroorlogen en politieke instabiliteit teisteren de Congolese economie. 80 miljoen hectare landbouwgrond blijft vandaag onderbenut voor 56% van de Congolezen die op het platteland wonen. Met 77% van de bevolking – die minder dan 1.9$/dag verdienen - staat het land helaas op de 11e plaats op de ranking van de armste landen ter wereld. 
In een dergelijke context is een actief en gestructureerd maatschappelijk middenveld van essentieel belang. Net als een op solidariteit gebaseerde efficiënte lokale economie. 
 

Het project/doel  

Dit project richt zich op het verhogen van het inkomen van lokale families door middel van diversificatie van lokaal ondernemerschap en kleine lokale winkels om de beschikbaarheid van het productaanbod en de dienstverlening te verbeteren. Congodorpen zet hiervoor in op het versterken van de technische kennis en vaardigheden van de lokale ondernemers met oog op de uitbouw van hun commerciële activiteiten. Daarnaast biedt Congodorpen hen de mogelijkheid eigen specifieke projecten te ontwikkelen via toegang tot microfinanciering.  

Maatschappelijke impact 

In 2020/2021 richt het project zich op 700 kmo’s en evenveel microprojecten op het vlak van lokaal ondernemerschap. Het project beoogt een stijging van 30% in de omzet van de lokale kmo’s met een bereik van ongeveer 2.100 directe begunstigden. 
 

Cofinanciering gezocht via OVO 

2020: € 15.544 
2021: € 24.328 

 

Kernwoorden 

• Microfinanciering 
• Ondernemerschap 
• Capaciteitsopbouw 
• Kapitaalversterking 
• Vrouwen