Kansarme Congolese jongeren bouwen aan hun toekomst dankzij een beroepsopleiding

Beroepsopleidingen met focus op ondernemerschap bieden jongeren uit de mijnstad Mbuji-Mayi een waardige toekomst.
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 24.228
ngo
VIA Don Bosco
Locatie
D.R. Congo (Mbuji Mayi)
Thema
Onderwijs & opleiding
Projectduur
2017 - 2021
Cofinanciering
DGD (80%)
Projectcode
04008
Jaarlijks krijgen 780 Congolese kansarme jongeren vat op hun toekomst

Context: 

Mbuji-Mayi is een mijnstad voor diamantontginning. Een levensgevaarlijke handenarbeid waar de lokale bevolking nauwelijks zelf iets aan verdient. Opleidingskansen ontbreken en kansarme jongeren hebben in de stad  amper alternatieven om op een waardige en veilige manier geld te verdienen. Daarom ondersteunt VIA Don Bosco twee lokale Don Bosco scholen die hen kwaliteitsvolle beroepsopleidingen aanbiedt. De inhoud van de lessen wordt aangepast aan de noden van de arbeidsmarkt, en ons tewerkstellingsbureau verzekert stages en begeleidt de jongeren bij hun zoektocht naar een job. Tegelijkertijd zetten wij samen met onze partner stevig in op life skills* en ondernemerschap, zodat jongeren de tools in handen krijgen om hun eigen bedrijfje op te richten. Onze succesvolle schoolondernemingen geven leerlingen
een uiterst realistische en relevante eerste bedrijfservaring.
 

 

Het project/doel: 

De meest kwetsbare jongeren van de stad een doeltreffende beroepsopleiding aanbieden, zodat zij zichzelf van een waardige en goede toekomst kunnen verzekeren. 
 

Maatschappelijke impact: 

Dankzij dit project krijgen jaarlijks zo’n 300 meisjes en jongens (65 % meisjes!) een integrale beroepsopleiding. Indirect helpen we ook hun families en gemeenschap. Op deze manier hebben wij jaarlijks een positieve impact op de levens van 1500 mensen in Mbuji-Mayi.
 

Gevraagd budget via OVO: 

Gezochte cofinanciering per opleidingscentrum :

  •  2021 : €24.228