Help jonge ondernemers hun producten op de markt te brengen in Oeganda

Oeganda wordt vaak opgevoerd als hét Afrikaanse succesverhaal bij uitstek. De relatieve politieke stabiliteit en veiligheid hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat de economie gestaag aan het groeien is. Toch is de gemiddelde Oegandees er niet op vooruit gegaan. Eén van de redenen hiervoor is Oeganda’s exponentiële bevolkingsgroei. Dit heeft als gevolg dat Oeganda de jongste bevolking ter wereld heeft, met maar liefst 78% van de bevolking jonger dan 30 jaar. Hierin schuilt een enorm potentieel. Het starten van een eigen onderneming zou voor vele jongeren dé manier zijn om aan de werkloosheid te ontsnappen. Een gebrek aan middelen en kennis maakt zo’n opstart echter zeer moeilijk. Met uw hulp lukt het hen wel.
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 25.000
ngo
Trias
Locatie
Oeganda, Bunyoro, West Nile, Kampala en Wakiso
Thema
Dienstverlening & Informatica
Projectduur
2017 - 2021
Cofinanciering
DGD (80%)
Projectcode
05025
Ondernemerschap is voor veel jongeren een uitweg

Doel:

Het doel is om van de Oegandese ondernemersorganisatie USSIA een duurzame coöperatie te maken. USSIA ondersteunt haar leden (2500 leden in 2017) om toegang te vinden tot een rendabele markt voor hun producten en tot investeringen. Ze geven ook opleidingen rond het opstarten en beheren van een bedrijf.
 

Gevraagd budget via OVO:

Donaties gevraagd voor:

- 2019: € 20.000
- 2020: € 23.000
- 2021: € 25.000

Maatschappelijke impact: 

Door hun productiviteit en inkomsten te verbeteren, zullen tegen 2021 zo’n 8500 leden van USSIA en hun families van een betere levenskwaliteit verzekerd zijn. Zo krijgen ze toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en gezondheidszorg voor henzelf en hun familieleden. Speciale aandacht gaat naar jongeren, vrouwen en armen.
 

Kernwoorden:

  • Ondernemerschap 
  • Stad
  • Jongeren
  • Opleidingen