Senegal - Innovatieve en gezonde producten op basis van Senegalese noten Lysa & Co.

Reeds ingezameld € 6.250
Gezocht budget € 25.000
Oorsprong
ST4A Senegal 2021
Locatie
Senegal
Thema
Agriculture & Food Industry
Terugbetalingsduur
3 jaar

Het bedrijf

In 1982 startte Lydia Sagbo het bedrijf SENAR (SENegal ARachide) met als doel de verkoop van pinda's te commercialiseren. In 2015 komt haar dochter Sylvia Sagbo (Master in financiën en kapitaalmarkten en met vele jaren ervaring als financieel consultant in Parijs) het bedrijf versterken.
Met de hulp van Teranga Capital (een Afrikaans investeringsfonds (gesponsord door 'Investisseurs & Partenaires', I&P) werd in 2017 LYSA & CO SAS opgericht als eigenaar van de merknaam 'SENAR Les Délices Lysa'.
Momenteel stelt de Cy +/- 30 mensen tewerk waarvan 85% vrouwen voor de verwerking van cashewnoten tot verschillende verwerkte voedingsproducten.

Het businessproject

De missie van Lysa & Co is om gezonde, lekkere en innovatieve voedingsproducten te leveren op basis van lokale
Senegalese noten en traditionele productieprocessen zonder toevoeging van vet, conserveringsmiddelen of
kleurstoffen.
Vandaar dat ze staan voor 100% natuurlijke ingrediënten, 100% traditionele productieprocessen, 100% made in
Senegal.
De huidige producten worden verkocht via de volgende kanalen:
     + “Moderne Handel” : supermarkten (CASINO, AUCHAN, EXCLUSIVE, CITYDIA, enz.), benzinestations en toeristenwinkels (hotels, restaurants, luchthaven, Air Senegal)
     + "Tradi Trade": kleine plaatselijke winkeltjes, straatverkoop en familiewinkeltjes.
     + enige export naar Europa (Duitsland, Frankrijk)

Waarom OVO gelooft in dit project

Dit project is een echte 'scale up'. Een bestaand bedrijf dat met succes zijn gezonde, verwerkte voedingsproducten produceert en verkoopt, wil investeren in een nieuwe, aanvullende productlijn om zijn aanbod aan zijn klanten te diversifiëren.
Ook het feit dat Teranga Capital (een Afrikaans investeringsfonds) ook betrokken is, geeft hen een extra 'goed gevoel' over hun bedrijf en het management ervan.
 

Gevraagde investering

Het bedrijf is op zoek naar een investering van 16,4 miljoen FCFA (= 25.000 euro) voor de installatie van een nieuwe productielijn, d.w.z. machines en apparatuur, met het oog op diversificatie van hun produkten.
OVO zal een lening faciliteren tegen een rente van 7% per jaar, terug te betalen in halfjaarlijkse termijnen over een periode van drie jaar.

 

Sleutelwoorden :

Inkomsten genererend voor vrouwen
Natuurlijk producten
Lokale productie
Voedzaam
 

SDG’s : 2, 8, 16, 17