Oeganda : Munguchi Medical Center, medische diensten in de Westelijke nijl regio

Reeds ingezameld € 25.000
Gezocht budget € 25.000
U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan bjorn@ovo.be 
Oorsprong
ST4A Uganda 21
Locatie
OEGANDA
Thema
Gezondheid
Terugbetalingsduur
1jaar

De onderneming

4,8 miljoen mensen hebben beperkte toegang tot kwalitaiteve medische diensten in de West-Nijl regio van Oeganda. Munguchi Medical Center (MMCA), gevestigd in Arua, Oeganda, is een niet-gouvernementele organisatie die klinische en mobiele medische diensten aanbiedt, en ook gemeenschappen in West-Nijl en Oeganda ondersteunt voor gezondheidsproblemen.
Hun missie is het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van mensen door het verstrekken van hoogwaardige innovatieve medische diagnostiek en  klinische, revalidatie- en preventiediensten aan kinderen, adolescenten, mannen en vrouwen, en ouderen.
 

Het bedrijfsproject

MMCA is van plan de capaciteit van het gezondheidszorgsysteem op het gebied van medische beeldvorming en laboratoriumdiagnostiek uit te breiden door de aankoop van moderne medische apparatuur zoals een digitaal xray kleuren doppler ultra sound scan toestel, een geautomatiseerd laboratorium voor bloedanalyse; Real-Time Polymerase Chain Reaction (RT-PCR)
machines, een geautomatiseerd chemie analysetoestel, een 5 part hematologie analysetoestel, elektrolyten analysetoestellen, een urine analysetoestel, COVID-19 testkits, reagentia, medische verbruiksgoederen, hygiënekits en persoonlijke beschermingsuitrustingen.
Het project zal bijdragen tot een betere toegang tot medische beeldvorming en laboratoriumdiagnostiek, niet alleen in de West-Nijl regio van Uganda, maar ook in andere delen van het land.

Waarom OVO in dit project gelooft

Het plan van het Medical Center om op te schalen levert een uniek en impactvol voordeel op, vooral in de West Nijl regio waar toegang tot kwalitatief goede en efficiënte medische diensten schaars is. De mensen in de Westelijke Nijl-regio zullen genieten van de schaalvergroting doordat ze meer persoonlijke diensten en een betere behandeling zullen krijgen. Voor de MMCA zullen nieuwe inkomstenstromen ontstaan zodra zij meer gezondheidsdiensten kunnen verwerven en verlenen.
En één multidisciplinair medisch centrum worden voor de gemeenschappen in de Westelijke Nijl-regio.
 

Gevraagde investering

Om de toegang tot medische beeldvorming van hoge kwaliteit en geautomatiseerde medische laboratoriumdiensten te verbeteren zoekt het bedrijf 50.000 pond om de capaciteit van het Munguchi Medical Center op te voeren op het gebied van medische beeldvorming en laboratorium diagnostische diensten. De fondsen zullen worden gebruikt voor de aankoop van moderne medische apparatuur.
 

Trefwoorden :

Medische diensten van hoge kwaliteit