Oeganda- RENA (Real Natural Beverage Solutions) verwerkt landbouwproducten tot biologisch kwaliteitsvolle drankproducten

Reeds ingezameld € 20.000
Gezocht budget € 20.000
U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan bjorn@ovo.be 
Oorsprong
SusTech4Africa Uganda 2018
Locatie
Kampala, Oeganda
Thema
Landbouw & Voedingsnijverheid
Terugbetalingsduur
vanaf 2020: 2.5 jaar
RENA (Real Natural Beverage Solutions)

Het bedrijf:

In Oeganda opgericht in 2010, werd het bedrijf in januari 2012 als een naamloze vennootschap geregistreerd. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Wakiso District en is eigendom van 5 Oegandese aandeelhouders.. Met 12 fulltime medewerkers worden gedroogde hibiscusbloemen en -zaden, rozemarijnbladeren, perzikpalmen, passievruchten, mango's, ananassen en okra-zaden verwerkt – aangeleverd door een 100 tal boeren. 

 

Het businessproject:

Het opzet is om de huidige portefeuille van Hibiscus-producten uit te breiden met HIBISCUS FLOWERS IN TEA-BAGS. Potentiële markten zijn huidige klanten, retail, hotels, foodservice, restaurants, instellingen, scholen, zorgcentra, apotheken, ziekenhuizen, gezondheids- & fitnesscentra. De productie en vooral het vullen van theezakjes vereist nauwkeurige machines om een hoge & concurrerende kwaliteit te garanderen, die niet kan worden bereikt door middel van handmatig werk. De voorkeur gaat naar een flexibele, gemakkelijk te onderhouden semi-automatische machine uit Frankrijk. In de eerste fase vindt de productie plaats in de bestaande drankenfabriek. In een latere faze zal gedacht worden aan de bouw van een aparte fabriek wanneer de verkoop een voldoende hoog niveau heeft bereikt. 
 

Waarom OVO gelooft in dit project 

Hibiscusbloemen zijn rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen. De marketing en verkoop van hibiscusthee kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidstoestand van de bevolking.  Door middel van opleiding en begeleiding ter verbetering van de oogstkwaliteit en productie-hoeveelheid en het drogen van de hibiscusbloemen,  verhoogt de financiële stabiliteit van het inkomen van de landbouwers.  Mevrouw Regina Nantege, dochter van de CEO en initiatiefnemer is van dit project, is zeer gemotiveerd en bekwaam om dit project te leiden en tot een succes te maken. 
 

Gevraagde investering 

Het project is begroot op 20.000 euro, ter dekking van de investering in de aankoop van een semi-automatische vulmachine, het meest essentiële onderdeel van de productie. Een lening wordt voorgesteld aan een intrestvoet van 7% terugbetaalbaar over 2.5 jaar in semestriële schijven met een vrijstelling van het kapitaal voor één jaar. 
 

Statement 

RENA Beverages kaapte in Kampala de hoofdprijs van het ‘Sustainable Technology for Africa’- event weg. 
Het RENA-bedrijf wordt gerund door professionele mensen met bewezen ondernemersvaardigheden. Sinds de start heeft het een positief verkoop- en financieel trackrecord laten zien.