Oeganda- AML gaat voor Oegandees microbiologisch labo voor betere diagnoses

Investeer mee in dit laboratorium in Oeganda (Kasese district) en draag bij tot kwaliteitsvolle en betaalbare gezondheidszorg. Dankzij betere diagnoses krijgen patiënten de juiste behandeling en daalt het antibioticagebruik. 

 
Reeds ingezameld € 5.000
Gezocht budget € 5.000
U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan bjorn@ovo.be 
Oorsprong
SusTech4Africa Uganda 2018
Locatie
Oeganda
Thema
Gezondheid
Terugbetalingsduur
vanaf 2019: 2 jaar
Patiƫnten krijgen de juiste behandeling en het antibioticagebruik daalt.

DIT PROJECT IS VOLLEDIG GEFINANCIERD.

HET PROJECT

Bio-medisch ingenieur Abraham Muhindo Bwalhuma richtte samen met nog 2 anderen in juli 2015 in Uganda “Aerobe Medical and Engineering Supplies Ltd” op. Het bedrijf koopt en verkoopt laboratoriummateriaal, reagentia en apparatuur en wil nu zelf een laboratorium opstarten. Abraham Muhindo Bwalhuma is een senior laboratoriumtechnoloog en microbioloog (BLMS,MSc) met zeven jaar ervaring in de diagnostische industrie op zowel praktisch als managementniveau. Momenteel volgt hij een tweede masteropleiding op het gebied van diagnostische microbiologie.
 

DOEL

Het bedrijf wil de microbiologische analyse-activiteit starten onder de vorm van een pilootproject. Wanneer de pilootfase succesvol verloopt, zal de onderneming verder kunnen groeien met haar medische diagnose-activiteiten.

Bekijk hier de video van oprichter Abraham Bwalhuma over de plannen van AML 

 

MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

Een goede diagnose van pathologie is van grote waarde voor de kwaliteit van medische behandelingen. Zeker in landen in ontwikkeling heeft een verbeterde gezondheidszorg een brede maatschappelijke impact, zolang de diagnose technieken betaalbaar zijn voor de patiënten.
 

WAT VRAAGT DE LOKALE ONDERNEMER VIA ONDERNEMERS VOOR ONDERNEMERS?

Voor het AML project budgetteert het bedrijf een financiering van ongeveer 26.000.000 UGX, waarvan 6.000.000 wordt ingebracht door de partners in de loop van het eerste jaar in schijven van 500.000 UGX per maand. 20.000.000 UGX (ongeveer 5.000 EUR) wordt gezocht via een lening van Ondernemers voor Ondernemers. Alle elementen samen maken dat een (bullet)lening van 5.000 EUR over een periode van 2 jaar gerechtvaardigd is. Aangezien in Uganda de USD de internationale handelsmunt is, lijkt een lening in de grootorde van 6000 USD wellicht het meest aangewezen.
 
Naast financiering is inbreng in natura o.v.v. labomateriaal of expertise eveneens welkom voor dit project.