Het OVO Acceleration Fund


Het OVO Acceleration Fund verstrekt betaalbare leningen op maat aan Afrikaanse start-ups met een duurzame impact. Geen subsidies dus, maar terug te betalen middelen die ondernemers nodig hebben om hun ambitieuze groei te realiseren. Op die manier wordt het fonds steeds opnieuw aangevuld en heeft uw gift een blijvende impact. Mede dankzij die aanpak won OVO de ‘European Business Award for the Evironment’.

OVO selecteert projecten met een aanvaardbaar risico en een duurzaam effect op de lokale omgeving. Zowel particulieren als ondernemers en bedrijven in België kunnen een gift doen.

Door de coronacrisis hebben kwetsbare groepen het nog moeilijker. Daarom krijgen particulieren in 2020 uitzonderlijk 60% belastingvermindering voor een gift aan erkende goede doelen. Een gift van 5.000 euro kost in realiteit dus slechts 2.000 euro. Bedrijven mogen giften aan erkende doelen fiscaal aftrekken, waardoor ze minder belastingen betalen.

Zowel particulieren als bedrijven krijgen vanaf 40 euro een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.
Ontdek meer over het OVO Acceleration Fund, maak kennis met de start-ups of lees de veelgestelde vragen.
 
 
Doneer
U wilt toch ook Afrikaanse ondernemers steunen? Doneer nu aan het OVO Acceleration Fund.
Vanaf een gift van 40 euro krijgt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

Indien u per overschrijving wenst te betalen, kan dat op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met als vermelding de gestructureerde code ***018/0530/00002***.

Indien u met de bankkaart wenst te betalen, kan dat gemakkelijk via deze link:
Blijft u graag op de hoogte van toekomstige projecten? Laat hier uw gegevens achter.