SusTech4Africa: dit is het concept

Dit moet je weten over deze unieke wedstrijd

Heb jij een idee voor een sociale onderneming in Afrika, of voor een duurzaam product? Wil je dit verder uitwerken maar weet je niet waar te beginnen? SusTech4Africa helpt bedrijven, (aspirant) ondernemers, ingenieurs en onderzoekers met een Afrikaanse achtergrond om hun idee uit te werken tot een volwaardig business plan en geeft je de nodig tools om daarna verder aan de slag te gaan. Meer nog, als winnaar krijg je meteen ook een startkapitaal in de vorm van een sociale lening.


Hoe gaan we te werk?

Je mag jouw ingediende project komen voorstellen tijdens de selectiedagen begin maart. Een panel van experten kiest dan de 10 meest beloftevolle projecten. Als jouw project bij deze selectie zit, ga je van start! Tijdens een traject van 6 weken werk je het business plan verder uit en stel je je pitch scherp. Je wordt hiervoor bijgestaan door experten die je de nodige tips en tricks bijbrengen. Aan het eind van de rit mag je jouw project pitchen voor een publiek van mogelijke investeerders. De laureaten van deze wedstrijd keren naar huis met een startkapitaal in de vorm van een sociale lening.

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd “Sustainable Technology for Africa” moet jouw project aan een aantal voorwaarden voldoen:


Wat zoeken we?

  • Het bedrijfsidee omvat het gebruik van duurzame technologie, of draagt bij tot een transitie naar een meer duurzame samenleving of economie,
  • De economische activiteit zal binnen 3 tot 5 jaar een positieve ecologische, maatschappelijke en economische impact hebben,
  • Locatie van de (gewenste) economische activiteit is Afrika, en
  • De nodige investering in het bedrijf bedraagt minder dan 50.000 EUR.


Wie kan indienen?

  • Leden van de Afrikaanse diaspora die in België zijn geregistreerd,
  • Al dan niet over een rechtspersoon beschikken opgericht na 1 januari 2013, en
  • Minstens 25% van het kapitaal hebben geïnvesteerd (of van plan zijn dit te doen).