EA Fruits Farm wint 2-jaarlijkse trofee van OVO

EA Fruits Farm kan de jongste jaren een mooie omzetgroei voorleggen. (Foto: Peter Mockers)
Professionele aanpak van fruit- en groententeelt en distributie

Op de OVO-conferentie in Brussel werd de ‘Ondernemers voor Ondernemers’ Award uitgereikt aan het bedrijf EA Fruit Farm uit Tanzanië. De jury erkende EA Fruits als het beste project van de 3 genomineerden ‘omdat het concept makkelijk kan gekopieerd worden en aldus de verduurzaming van de lokale economie kan bewerkstelligen’.

De uitreiking vond plaats tijdens de conferentie over ‘Migratie, vandaag en morgen: Zorgt meer ondernemerschap in het zuiden voor minder migratie’.

EA Fruits Farm uit Tanzanië is een mooi voorbeeld van een doorgedreven professionele aanpak van fruit- en groententeelt en distributie. Het verzamelen, de opslag in koele ruimten, het transport en de verkoop van het aanbod verloopt grotendeels volgens internationale standaarden. Daardoor wordt niet alleen de productieschade, maar ook vooral het grote na-oogstverlies sterk gereduceerd. Dat zorgt niet alleen voor een beter en meer stabiel inkomen voor de lokale fruit- en groenteboeren, maar betekent ook een grote impact op lokale welvaart en werkgelegenheid.

Begeleiding


Het bedrijf, dat de jongste jaren een mooie omzetgroei kan optekenen, begeleidt de partners in het netwerk tevens met kennisoverdracht onder het motto: ‘Gelukkige boeren zorgen voor kwalitatieve en gezonde producten’. EA Fruits Farm levert zowel aan supermarkten, hotels, restaurants en heeft plannen om eigen verkoopspunten aan eindgebruikers op te zetten. Het zorgt er daarmee voor dat ook de lokale bevolking meer gezonde groenten en fruit ter beschikking heeft.

Voor de award werden 3 ondernemingen genomineerd. Naast EA Fruit Farms, ging het om Sugruvi uit de Filippijnen en Atelier Cadeau de Dieu uit Haiti.