Dit verwezenlijkte OVO in 2019

In 2019 ondersteunde OVO meer dan ooit het ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Met dank aan onze vrijwilligers, sponsors en (kern)leden. Onze concrete impact verzamelden we in ons jaarverslag. Hier delen we graag enkele kerncijfers.

  • Via onze werking zamelden we in totaal € 1.014.071 in, die naar 35 ngo-projecten en 8 B2B-projecten vloeide. 
  • Het OVO Acceleration Fund verkreeg in 2019 dan weer € 99.256. Hiervan zetten we maar liefst € 57.000 om in sociale leningen aan Afrikaanse start-ups en scale-ups.
  • Dit konden we enkel verwezenlijken dankzij 69 vrijwilligers, 50 leden, 11 kernleden, 50 sponsors, 7 ngo-leden en ons vast OVO-team (2 voltijdse equivalenten).

Lees het volledige jaarverslag.

Wat brengt 2020?

Ook in 2020 is onze missie glashelder: in Afrika het lokaal entrepreneurship boosten. De coronacrisis stelt ons evenwel voor een ongeziene uitdaging. Volgens de VN zou het armoedeniveau in ontwikkelingslanden terug kunnen stijgen tot het niveau van 30 jaar geleden. Uw steun blijft dus broodnodig. 
 
Zelf zitten wij evenmin stil. Voor ons 20-jarig bestaan bestonden plannen om in oktober opnieuw een congres met als thema: ‘Europa en Afrika: hand in hand’ te organiseren. Want we werken niet alleen om Afrikaanse ondernemers vooruit te helpen, maar ook opdat Europese entrepreneurs van hen kunnen leren. Tot onze spijt moeten we dit wegens corona verschuiven naar voorjaar 2021.  
 
Kortom: OVO is in volle ontwikkeling en hoopt hierbij verder op uw steun te rekenen. 

Hebt u vragen of wil u meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.