Eerste editie van SusTech4Africa in Benin start in februari 2022


Eerste editie van SusTech4Africa in Benin start in februari 2022

De eerste editie van het programma Sustainable Technology for Africa (SusTech4Africa) in Benin gaat officieel van start in de eerste week van februari 2022. Benin is het vierde (4e ) land, naast Oeganda, Rwanda en Senegal; en ook het 2e land in West-Afrika dat door OVO (ONDERNEMERS VOOR ONDERNEMERS) is geselecteerd als focusland voor het SusTech4Africa programma.

"De uitbreiding naar Benin is in lijn met de ambitie van OVO om vanaf 2024 jaarlijks 1 miljoen euro aan investeringen te faciliteren, verspreid over zo'n 30 duurzame Afrikaanse bedrijven", aldus Björn Macauter, algemeen directeur van OVO.

12 Beninse bedrijven zullen deelnemen aan het 3-daagse boost-camp, de eerste activiteit van het SusTech4Africa programma, en elk team zal twee (2) coaches toegewezen krijgen, één uit België en een lokale coach uit Benin. De coaches ondersteunen het geselecteerde projectteam om tijdens die drie dagen grote vooruitgang te boeken.

Het boost camp wordt dan gevolgd door online one-on-one coaching gedurende de daaropvolgende zes maanden, om de deelnemende projecten investeringsklaar te maken. Indien OVO potentieel ziet in het bedrijf, zal het ook een betaalbare lening faciliteren voor het bedrijf, gemiddeld 1 op de 3 bedrijven krijgt zo’n lening.

SusTech4Africa Benin is een co-organisatie van OVO, de Brusselse managementschool ICHEC, de Belgische NGO Louvain Coopération en de lokale organisatie GEL Sud Bénin. De mede-organisatoren kunnen ook rekenen op de volgende partners voor onder andere de sourcing van duurzame impactvolle projecten: Join for Water, VIA Don Bosco, Enabel en Stichting Hubi & Vinciane.