Inspiration Tour Benin 2023

Gepubliceerd: 29/11/2022

In februari 2022 was Benin voor het eerst gastheer van de Inspiration Tour in het kader van SusTech4Africa. Een programma, ontwikkeld door Ondernemers voor Onderemers, om start-ups, scale-ups en ondernemers met Afrikaanse wortels duurzaam te stimuleren. Bij de 14 projecten die deelnamen sprongen de gedrevenheid, innovatieve ideeën en de zin voor ondernemerschap meteen in het oog. Het OVO-team werd versterkt door een team van vrijwilligers die als coaches deelnamen aan de Inspiration Tour. Met de hulp van die vrijwilligers kregen de Beninse projecten de kans om hun bedrijfsmodel en ondernemerscapaciteit te ontwikkelen tijdens het Boostcamp.

 

Na de succesvolle eerste editie is OVO een tweede editie aan het voorbereiden, die zal doorgaan van 29 januari t.e.m. 5 februari. Elk ingeschreven project krijgt een Belgische en een Beninse coach toegewezen. Tijdens het Boostcamp zullen onze coaches de deelnemers stimuleren om hun technische en leidinggevende capaciteiten te versterken.

In de navolging van het Boostcamp ontvangt elk deelnemend bedrijf individuele online coaching. De doelstelling van de coachingsessies is dat elk project een financieel plan en bedrijfsplan ontwikkelt. OVO financiert alle projecten die rendabel zijn en voldoen aan een minimum aantal voorwaarden. De OVO-financiering wordt uitgereikt in de vorm van een lening die over 1 tot 5 jaar moet worden terugbetaald. Deze financiering, die varieert tussen de 5.000 en 50.000 euro wordt verstrekt door een veertigtal business angels en door het OVO Acceleration Fund.

Programma Inspiration Tour

✔ Zondag 29 januari

Vliegen naar Cotonou

 

✔ Maandag, dinsdag 30 en 31 januari

Inspiration tour met bezoeken aan projecten van de vorige editie van SusTech4Africa en nieuwe projecten van het huidige Boostcamp.

 

Woensdag, donderdag, vrijdag, 1, 2 en 3 februari

Boostcamp Benin met praktijkgerichte opleidingen begeleid door de Belgische en Beninse coaches.

 

✔ Zaterdag 4 februari

Relax/ Touristisch bezoek aan Porto Novo

18u00: Presentatie van de projecten en een pitch van de ondernemers gevolgd met een cocktailparty.

 

✔ Zondag 5 februari

Terugkeer naar Brussel

 

Interesse?

Ben jij ook geïnspireerd door duurzaamheid en ondernemerschap? Wil je bijdragen aan een betere internationale samenwerking tussen België en Afrika? Voor de Inspiration Tour in Benin is OVO nog op zoek naar geïnteresseerde ondernemers die mee willen gaan als vrijwilliger/coach.

 

Wil je je inschrijven? Contacteer christian.nachtergaele@ovo.be

SusTech4Africa Rwanda 2023
OVO events & reizen
SusTech4Africa Rwanda 2023
24/01/2023
VIA Don Bosco en OVO helpen oud-leerlingen in Afrika in het ondernemerschap
Inspirerende getuigenissen
VIA Don Bosco en OVO helpen oud-leerlingen in Afrika in het ondernemerschap
03/01/2023
Afrika en Europa hand in hand op het 7de OVO-congres
Afrika en Europa hand in hand op het 7de OVO-congres
08/12/2022

Niet gevonden wat je zocht?

Een vraag over een project of onze werking? Je wil met ons samenwerken? Vrijwilliger worden? Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of stel ons vrijblijvend je vraag.