What are your hobbies? What do you like to do in your spare time (besides OVO!)?
Fotografie heeft mijn aandacht getrokken van zodra ik met pensioen ben gegaan. Ik heb me toen ingeschreven in een Leuvense fotoclub en kreeg de gelegenheid daar een cursus te volgen. Daar heb ik de basisregels leren kennen en oog voor detail. Vermits ik van nature uit geboeid ben door schoonheid, decoratie en esthetiek tracht ik dat origineel in beeld te zetten en zo mogelijk in een verhaal te brengen. Dat lukt lang niet altijd, maar soms wel. In mijn vrije tijd ben ik dan ook meestal bezig met de opmaak van een album en daartoe foto’s te selecteren die ik op mijn uitstappen, citytrips en vakantie getrokken heb . Een tijdrovende bezigheid waarbij ‘kill your babies’ dikwijls een uitdaging blijkt.
Why did you join OVO?
Naar het einde toe van mijn loopbaan bij de bank waarschuwde mijn supervisor me voor het zgn ‘zwarte gat’. Ik ben dan op zoek gegaan naar een website van vrijwilligerswerk en trof daar de organisatie Corporate Funding Program aan. Toevallig rond diezelfde periode zag ik tijdens een duidingsprogramma op TV een interview van Frieda Van Wijck met Luc Bonte, de voorzitter van die organisatie. Door het gesprek geboeid, heb ik nadien telefonisch contact genomen. Naast kandidaten voor de verkoop zocht men ook administratieve medewerkers.
Enkele maanden later ben ik dan in september 2010 als enige vrijwilliger in de administratie toen opgestart.
Share a fun, moving, interesting, ... anecdote about OVO.
Een beleving die ik ondervond tijdens mijn deelname aan een leefreis in 2014 naar Ethiopië was ondermeer de verwelkoming bij ons bezoek aan een sanitair project in een school in Adigrat Axum door trommelaars en een lange rij applaudiserende kinderen.
Een andere hartverwarmende ervaring deed ik op bij het Diaspora event van april 2018 in België toen het project Lum’Artemisia de publieksprijs won en de winnares zich overweldigd door enthousiasme overgaf aan haar blijdschap.
Het bedrijf kweekt de Artemisia Afra plant om daaruit Artemisinine te extraheren als preventief en curatief middel tegen malaria. Ofschoon dit project een groot sociaal impact inhoudt , werd het – na overleg met een arts - toch niet weerhouden wegens gebrek aan de mogelijkheid om steeds een vaste en voldoende sterke dosis te kunnen toedienen om voldoende resistentie tegen de parasiet te kunnen garanderen.
Van een andere orde was mijn ontmoeting in ons kantoor met Dr Reginald Moreels halverwege 2016 op verzoek van onze General manager met de vraag hem voort te helpen in de uitwerking van een businessplan voor zijn intenties om een chirurgische eenheid op te richten in Beni, Zuid-Kivu in het noordoosten van de DR Congo.
Uit respect voor zijn ambitieuze intentie en zijn levensdroom en uit respect voor wat hij tot dan toe reeds aan financiële cijfers aanbood, heb ik hem op weg geholpen met een eerste aanzet tot uitwerking van een business- en financieel plan. Later was ik dan ook betrokken bij de stichtingsvergadering van Unichir op 4 april 2018 ten huize van hemzelf in Oostende. Dankzij zijn doorgedreven inzet, zijn talrijke lobby-contacten en dito wervingsgesprekken nadien, werd recent op de 13de A.V. van Unichir op 19 nov 2022 ondertussen dan ook door hem medegedeeld dat de eenheid operationeel van start zou gaan halverwege 2023 !