Ondernemers voor Ondernemers (OVO) is ervan overtuigd dat welvaart gestimuleerd en uitgebouwd kan en zal worden dankzij lokaal ondernemerschap. OVO ondersteunt dan ook voluit beloftevolle Afrikaanse start-ups en bedrijven die innovatie en duurzaamheid in hun vaandel dragen. Doorgedreven kennisoverdracht en sociale leningen zorgen voor een forse springplank om een succesvolle business uit te bouwen. OVO ondersteunt dan ook de groei van beloftevolle Afrikaanse ondernemingen met een sterke sociale missie.

OVO maakt zich bovendien sterk dat ook Belgische bedrijven interessante nieuwe inzichten kunnen verwerven en zelfs kunnen doorgroeien dankzij een actieve, gelijkwaardige samenwerking met Afrikaanse ondernemers. Met de ‘Inspiration Tours’ biedt OVO Belgische ondernemers en werknemers de kans om nieuwe competenties en vaardigheden te ontwikkelen met een onwaarschijnlijk unieke ervaring. Dit is een buitengewone belevenis en een ongekende stimulans tot creatief denken in symbiose met spontane communicatieskills, flexibiliteit en samenwerkingskracht.

De Inspiration Tours bestaan uit twee onderdelen: de eerste twee dagen worden meerdere inspirerende en impactvolle bedrijven bezocht, vervolgens nemen de deelnemers deel  aan een 3-daagse boot camp. Ze vervoegen een team van een lokale start-up of scale-up en werken actief mee aan de verduurzaming van het business model. De teams worden tevens uitgebreid met Belgische en lokale studenten.

Voor deze Inspiration Tours zoekt OVO daarom Belgische ondernemers en bedrijven die geloven in duurzaam ondernemerschap en de kracht van interculturele interactie én die hun expertise willen inbrengen.
In 2019 organiseert OVO twee Inspiration Tours:
 
  • Inspiration Tour Rwanda van 15 september tot 21 september
  • Inspiration Tour Uganda van 17 november tot 23 november

Er kunnen in totaal 10 ondernemers en werknemers deelnemen. De kostprijs bedraagt 1.040 euro voor OVO-leden. Niet-leden betalen 1.540 euro en worden dan ook automatisch lid voor een jaar.
(Inbegrepen: accommodatie, transport ter plaatse en alle maaltijden; NIET inbegrepen: vliegtickets*, visum, reisverzekering, dranken)

Meer info over het programma of inschrijven bij OVO general manager Björn Macauter.
Tel: 016 32 10 72 of Email: bjorn@ovo.be
 
www.facebook.com/SusTech4Africa/
www.facebook.com/OndernemersVoorOndernemers/
www.linkedin.com/company/ondernemers-voor-ondernemers-vzw

(*) Door de samenwerking tussen OVO en Brussels Airlines kan elke deelnemer aan de Inspiration Tours een ticket boeken via het humanitarian programme van Brussels Airlines. Naast een beperkte korting op de officiële ticketprijs (10%), biedt dit programma u vooral extra flexibiliteit. Zo kan u bijvoorbeeld zonder extra kosten de data wijzigen. Voor meer info, neem contact op met OVO.    
SusTech4Africa
Met 'Sustainable Technology for Africa' (SusTech4Africa) wil OVO duurzaam entrepreneurship in Afrika ondersteunen en promoveren. OVO werkt daarvoor samen met sterke organisaties zoals het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO), Thomas More hogeschool en The African Diaspora Projects Initiative. SusTech4Africa helpt geselecteerde Afrikaanse start-ups, scale-ups en ondernemers met Afrikaanse roots hun businessmodellen te optimaliseren en te verduurzamen door middel van intergenerationele en interculturele samenwerking.

Na een grondige selectie, worden een tiental ondernemers uitgenodigd om deel te nemen aan een meerdaagse boot camp waarbij onder meer business model optimalisatie, financiële planning, sales en presentatievaardigheden aan bod komen. Ze worden daarbij begeleid door experten van VITO, OVO-vrijwilligers, Belgische bedrijven en studenten van Thomas More en een lokale universiteit. Een externe jury beoordeelt tijdens het finale pitch event van SusTech4Africa de deelnemende bedrijven op het vlak van economische, sociale en ecologische duurzaamheid. De drie winnaars worden beloond met investeringskapitaal in de vorm van een sociale lening en krijgen een verdere diepgaande begeleiding bij de opstart of verdere ontwikkeling van hun onderneming.

Bekijk het videoverslag van SusTech4Africa Uganda 2018