Tweede Sustech4Africa event in Oeganda
Tweede Sustech4Africa event in Oeganda
Van 17 tot 23 november landt Ondernemers voor Ondernemers opnieuw in de Oegandese hoofdstad Kampala voor het tweede Sustainable Technology for Africa event. Daarmee geeft OVO een boost aan lokale innovatieve ondernemers. 
 
Het Sustech4Africa event wordt ook deze keer voorafgegaan door een tweedaagse Inspiration Tour langs innovatieve ondernemers in Kampala en omstreken. Vanaf 20 tot 22 november vindt de ‘boostcamp’ plaats waarbij een tiental lokale start-ups en ondernemers gecoacht worden bij het uitwerken van hun businessplan, marketing, financials, productsegmentatie en bedrijfspresentaties. Ondernemers voor Ondernemers werkt daarvoor samen met onder andere Thomas More Hogeschool en OVO-vrijwilligers en investeerders met heel wat bedrijfservaring.
 
Nieuw is dat de projecten geselecteerd worden door de partners van OVO: Makerere University Business School, Rikolto, Trias, Barefoot Law, Women In Technology Uganda, Join For Water, Enabel, Respnse Innovation Lab, Innovation Village en Exchange. 

Na afloop van de boostcamp stellen de lokale start-ups en ondernemers hun project voor aan een gemengd samengestelde jury die de beste drie projecten lauwert. Zij worden verder begeleid door OVO en maken kans op een financieel aantrekkelijke sociale lening. Het kunnen er echter ook meer zijn want vorig jaar werden bijna alle projecten door het OVO-investeringsteam meegenomen in een verder traject. Bekijk hier de videoreportage van het vorige event in Oeganda. 
 
Wil u graag deelnemen aan het event (aantal deelnemers is beperkt tot 20) en wil u graag meer informatie, dan kan u terecht bij Björn Macauter: bjorn@ovo.be Tel: 016 32 10 72