Verbeterde productiviteit, kwaliteit en diversiteit van lokale landbouw zorgen voor boost van de lokale economie

Het doel van dit project is de inkomens van boerenfamilies verhogen via de herwaardering van landbouwketens in het Congobekken
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 10.581
ngo
Congodorpen
Locatie
DR Congo
Thema
Financement
Cofinanciering
DGD – 80%
Projectcode
08020

Context:

Decennialange burgeroorlogen en politieke instabiliteit teisteren de Congolese economie. 80 miljoen hectare landbouwgrond blijft vandaag onderbenut voor 56% van de Congolezen die op het platteland wonen. Met 77% van de bevolking – die minder dan 1.9 $/dag verdienen - staat het land helaas op de 11e plaats op de ranking van de armste landen ter wereld. 

In een dergelijke context is een actief en gestructureerd maatschappelijk middenveld van essentieel belang. Net als een op solidariteit gebaseerde efficiënte lokale economie.  
 

Het project/ Doel:   

Dit project richt zich op het verhogen van het inkomen van lokale boerenfamilies door verschillende landbouwketens (koffie, cacao, maïs, rijst, pinda, sesam, tuinbouw, soja en in de veeteelt: runderen, varkens, viskweek en bijenteelt) te valoriseren. Met een specifieke focus op het verbeteren van de productiviteit, kwaliteit en diversiteit van de PRODUCTIE. Congodorpen zet hiervoor in op het versterken van de lokale technische kennis en vaardigheden en biedt de lokale producenten de mogelijkheid eigen specifieke projecten te ontwikkelen via toegang tot microfinanciering.  

Maatschappelijke impact:   

In 2020/2021 richt het project zich op 415 boerenorganisaties en evenveel microprojecten in de landbouwproductie. Het project beoogt een stijging van 30% in de omzet van de lokale boerenorganisaties met een bereik van ongeveer 4.150 boeren en veetelers.    
 

Cofinanciering gezocht via OVO in                                                      

2021 : € 10.581  
 

Kernwoorden

  • Microfinanciering
  • Agrarisch ondernemerschap
  • Capaciteitsopbouw
  • Kapitaalversterking
  • Vrouwen