Culturele ambachten vullen inkomen Boliviaanse plattelandsbevolking aan

Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika. De armoede concentreert zich voornamelijk op het platteland, met name in de Andes. Het inkomen uit de landbouw, is voor de betrokken gezinnen onvoldoende om in hun basisbehoeften (gezondheid, onderwijs, enz.) te voorzien. In deze landelijke gebieden worden al generaties lang ambachten beoefend. Deze ambachten zijn voornamelijk een vrouwenzaak. Gelukkig bestaat er in Bolivia een sterke ondernemingscultuur. Verschillende lokale organisaties van landelijke traditionele ambachtelijke producenten hebben zich er gegroepeerd in een nationaal netwerk, RED OEPAIC (netwerk van economische organisaties van ambachtelijke producenten met een culturele identiteit). Het voorgestelde project steunt op een partnerschap met dit nationale netwerk.
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 35.000
ngo
SOS Faim
Locatie
Bolivia (Departementen van La Paz, Tarija, Cochabamba, Potosi, Oruro, Santa Cruz, Chuquisaca)
Projectduur
2017 - 2021
Cofinanciering
DGD (80%)
Projectcode
06009
Thema
Maakindustrie & dienstverlening
Duurzame verbetering van het inkomen en de levensomstandigheden van ambachtslui

DOEL


Dit project wil het inkomen en de levensomstandigheden van de ambachtslui op duurzame wijze verbeteren. Het wil de ontwikkeling van de lidorganisaties bevorderen. Bovendien wil het project de productie, de verkoop (eerlijke handel) en, meer in het algemeen, de vertegenwoordiging van de culturele ambachten verbeteren


GEVRAAGD BUDGET VIA ONDERNEMERS VOOR ONDERNEMERS


Donaties gevraagd voor:
- 2019: € 12.000
- 2020: € 13.000
- 2021: € 10.000

MAATSCHAPPELIJKE IMPACT


Voor de vrouwen zijn de ambachten een extra bron van inkomsten waardoor ze minder afhankelijk worden van hun man. Het project van SOS Faim steunt ongeveer 3.000 ambachtelijke producenten (waarvan 80% vrouwen), die gegroepeerd zijn in 12 regionale organisaties.


KERNWOORDEN


- Ambachtelijke producten
- Vrouwen
- Emancipatie