Bouw mee aan een stabiel inkomen voor jongeren in Honduras

Jongeren die opgroeien op het platteland van Honduras, één van de armste landen van Latijns-Amerika, zien er geen toekomst voor zichzelf. Door het gebrek aan werkgelegenheid trekken ze weg naar de steden of naar de VS. De groententeelt kan nochtans een stabiel inkomen bieden aan jongeren, als ze duurzame landbouwtechnieken gebruiken en lid zijn van een boerenorganisatie. Rikolto werkt samen met El Consorcio, een bedrijfje dat bestaat uit 8 boerenorganisaties, aan een meer duurzame groenteketen.
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 50.000
ngo
Rikolto
Locatie
Honduras (regio’s El Paraíso en Francisco Morazán)
Projectduur
2017 - 2018
Cofinanciering
Rotary Club van Tegucigalpa en DGD
Projectcode
10006
Thema
Landbouw
Duurzame groententeelt kan verhinderen dat jongeren de regio ontvluchten

DOEL


Het is de bedoeling dat er meer jonge mannen en vrouwen deelnemen aan de groententeelt om een goed inkomen te garanderen en te beletten dat zij het platte-land ontvluchten. Door de verkoop van kwaliteitsvolle, duurzame groenten (zoals tomaten, paprika’s, komkommers, wortels, aardappelen, kolen, sla,…) aan supermarktketens, via El Consorcio, beoogt Rikolto dit doel te bereiken.
 

GEVRAAGD BUDGET VIA ONDERNEMERS VOOR ONDERNEMERS


Donaties gevraagd voor 2018: € 50.000
 

DE MAATSCHAPPELIJKE IMPACTIn 2018 willen we de capaciteiten van 47 jongeren verder versterken op het vlak van goede landbouwpraktijken en innovaties in de groenteketen. Op die manier kunnen ze als volwaardig lid aansluiten bij een boerenorganisatie, aan kredieten geraken en een stabiel inkomen verwerven. Daarnaast ondersteunt Rikolto 3 ledenorganisaties van El Consorcio bij het ontwikkelen van strategieën om meer jongeren aan te trekken
 

KERNWOORDEN


- Duurzame landbouw
- Jongeren 
-  Innovatie 
- Beter inkomen