Ananassen zijn de goudklompjes van Filipijnse boeren

De Filipijnen is één van de landen die het meest getroffen wordt door de klimaatsverandering. Dit heeft zware gevolgen voor het grote aantal kleine boeren. Verscheidene taifoons per jaar maken dat de toch al kleine oogst soms helemaal mislukt. In het midden van de arme provincie Camarines Norte pakt de coöperatie LPMPC deze problemen aan. LPMPC richt zich op het telen en verwerken van ananas. Ze verwerken ananas tot sap of confituur, en maken kledij van de vezels. Door de vezels te verwerken, verzekeren ze zich van extra inkomen. Bovendien is de ananas resistenter tegen de taifoons dan de gebruikelijke rijstvelden. Kortom, een innovatieve aanpak die gouden vruchten afwerpt!
Reeds ingezameld € 0
Gezocht budget € 44.000
ngo
Trias
Locatie
Filipijnen (Camarines Norte)
Projectduur
2017 - 2021
Cofinanciering
DGD (80%)
Projectcode
05024
Thema
Landbouw
Milieubewust ondernemen met meer kansen op een geslaagde oogst

DOEL


Het doel van dit project is om van LPMPC een duurzame coöperatie te maken, die meer dan 9000 leden (2017) helpt met een verbeterde productie en toegang tot eerlijke markten.

 

GEVRAAGD BUDGET VIA ONDERNEMERS VOOR ONDERNEMERS


Donaties gevraagd voor:
- 2019: € 14.000
- 2020: € 15.000
- 2021: € 15.000  

MAATSCHAPPELIJKE IMPACT


Tegen eind 2021 wil LPMPC zo’n 12000 Filipijnse landbouwers bereiken en hun productiviteit en inkomsten verbeteren. Door de innovatieve aanpak van LPMPC zullen de levensomstandigheden van de boeren en hun families op duurzame wijze verbeteren (o.m. toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en gezondheidszorg). Zo wordt er bijvoorbeeld extra inkomen gegenereerd door de verwerking van de ananasvezels.


KERNWOORDEN 


- Milieu 
- Duurzame landbouw
- Ondernemerschap