Rwanda - GreenPack Limited produceert milieuvriendelijke niet-plastic verpakkingen

Reeds ingezameld € 8.000
Gezocht budget € 8.000
U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan bjorn@ovo.be 
Oorsprong
ST4A Rwanda 2021
Locatie
Rwanda
Thema
Recyclage & Circulaire economie
Terugbetalingsduur
zes maanden tot eind 2021
Projectduur
2021

Het bedrijf

GreenPack Limited levert lokaal geproduceerde, milieuvriendelijke, op maat en niet op maat gemaakte verpakkingen die op korte termijn (maximaal 2 weken) aan hun klanten worden geleverd, in tegenstelling met de lange levertijden van geïmporteerde verpakkingen. Klanten krijgen de mogelijkheid om de verpakkingen aan te passen aan hun noden, monsters te bekijken en goed te keuren vóór de massaproductie. Het bedrijf is ook flexibel in minimale bestelhoeveelheden. De klant krijgt namelijk de mogelijkheid om op contractbasis maandelijks een paar verpakkingen aan te kopen.
 

Het businessproject

Sinds Rwanda een mandaat heeft om het gebruik van alle plastic producten voor eenmalig gebruik af te schaffen, waaronder plastic bekertjes, rietjes, plastic tasjes en plastic bestek, is er een toenemende vraag naar andere producten voor eenmalig gebruik. GreenPack Ltd, een bedrijf opgericht door de lokale bevolking, is in staat om bedrijven en supermarkten in het land te voorzien van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Zij komen tegemoet aan de uitdaging van de klanten: gemakkelijke toegang, betaalbaar, levering aangepast aan de gevraagde hoeveelheid, zonder lange wachttijden en weinig tot geen leveringsproblemen. Zij hebben papieren bekers van goede kwaliteit kunnen leveren aan klanten als Simba, Skol, Marine, Samba en vele andere supermarkten. Ze hebben ook genoeg kapitaal bijeengebracht om een stansmachine aan te schaffen die aan hun productielijn zal worden toegevoegd om efficiënt aangepaste verpakkingen te produceren.
 

Waarom OVO gelooft in dit project

Het voordeel van het bedrijf is dat zij hun klanten op korte termijn en tegen een betaalbare prijs milieuvriendelijke verpakkingen van goede kwaliteit kunnen leveren; met flexibele betalingsregelingen die met de verschillende klanten worden overeengekomen, waarvoor zij geen navraag bij de bank moeten doen. Bovendien is het bedrijf heel zorgvuldig bij de aankoop van haar verpakkingsgrondstoffen, waarbij ze zich richt op milieuvriendelijke materialen die geen negatieve invloed hebben op het milieu.

Gevraagde investering

Het bedrijf is op zoek naar 8.090 USD om operationeel te blijven. Ze staan on hold wegens gebrek aan bodemrollen (de grondstof die wordt gebruikt om het bodemstuk van de beker te vormen). En ze zijn nu niet in staat bekers te produceren. Zodra ze kapitaal hebben, kunnen ze verpakkingen produceren voor goed betalende klanten als Simba, KFC, Bourbon, Java House en vele anderen die om hun milieuvriendelijke producten hebben gevraagd. OVO zal een overbruggingskrediet van 8.000 euro toekennen tegen een rente van 1% per maand, terug te betalen in zes maanden.
 

Trefwoorden :

  • Biologisch afbreekbare verpakking
  • Lokale productie
  • Inkomsten genererend
  • Duurzaam
  • Positief voor de planeet

 

SDG nrs :14.1, 802, 803, 805, 13,3