Rwanda - Een nieuwe aanpak voor diervoeder en een antwoord op het probleem van ondervoeding en lokale beschikbaarheid van dierlijke producten in Rwanda: Uruhimbi Kageyo Ltd

Reeds ingezameld € 10.000
Gezocht budget € 40.000
U kan wel nog online doneren voor andere projecten via het OVO Acceleration Fund (met fiscaal attest vanaf 40 euro). Wenst u rechtstreeks te investeren? Contacteer dan bjorn@ovo.be 
Oorsprong
ST4A Rwanda 2021
Locatie
Rwanda
Thema
Agriculture & Food Industry
Terugbetalingsduur
2 jaar
Projectduur
2022

Het bedrijf 

UKC is een initiatief van dhr. Jackson Karare, maar ondertussen het project van een heel team, dat een oplossing biedt voor een van de grote problemen in de Afrikaanse landbouw en de voedselvoorziening voor de lokale bevolking: het gebrek aan duurzame (pluim)veeteelt. UKC heeft hiervoor een eenvoudig innovatief concept ontwikkeld: gewassen voor veevoeder telen op hydrocultuur. 

 

Het business project 

Het bedrijf heeft twee hoofdactiviteiten: 
•    De productie van groen veevoeder is veruit de belangrijkste. Die productie wordt enerzijds verkocht aan een aantal boeren en boerenorganisaties via eigen verkoop & distributie. Anderzijds heeft UKC een overeenkomst gesloten met een van de grotere veetelers waarvoor het als onderaannemer voedergewassen zal verbouwen, zonder de technologie uit handen te geven. 
•    Trainings- en consultancydiensten aan boeren(organisaties) om hun voederprogramma’s te optimaliseren. In het totaalplaatje draagt deze activiteit slechts beperkt bij aan de omzet en winst (ze is wel rendabel), maar is toch zeer belangrijk om toekomstige markten te ontwikkelen. 

Waarom OVO gelooft in dit project 

UKC heeft een nieuwe methode voor diervoeder ontwikkeld en biedt daarmee een oplossing voor het gebrek aan grond en kwaliteitsvoeding, het wisselvallige aanbod, de concurrentie in een wereldmarkt en het grote ondervoedingsprobleem. 
Dit project levert een zeer positieve bijdrage aan een aantal problemen in de veeteelt en zal een positieve impact hebben op het algemene ondervoedingsprobleem van de bevolking. Een proefproject heeft aangetoond dat dit een rendabele productiemethode is die niet alleen winstgevend is voor UKC maar ook voor de boeren. Het concept kan op verschillende schaalgroottes worden uitgerold en levert naast de voedingsvoordelen ook economische winst op voor de boeren. 

 

Gevraagde investering 

Een lening van 40K met een aflossingsplan op 24 maanden tegen 7%. Deze financiering zal in de eerste plaats worden benut om de serres te vergroten zodat de productie kan worden uitgebreid. 
Daarnaast zal een pelletmachine worden geïnstalleerd waardoor het product over langere afstanden kan worden vervoerd en meer klanten in andere gebieden kunnen worden bediend. 


 

Sleutelwoorden: 

  • schaalbaar
  • rendabel
  • duurzaam
  • toekomstgericht
  • lokaal gebaseerd
  • klimaatbestendig