Matunda Ventures van start dankzij financiering met ondersteuning OVO
Matunda Ventures wil een revolutie in de fruitsector teweegbrengen (foto Elvis Ssemgowerere) 
Matunda Ventures van start dankzij financiering met ondersteuning OVO
Het project van Matunda Ventures is gefinancierd met de ondersteuning van OVO. De social business start-up wil met de productie van fruitsnacks  de socio-economische kansen van boeren en jongeren uitbouwen in de Teso-regio, bekend als de fruitkorf van Oeganda. Matunda Ventures was een van de geselecteerden tijdens het Sustainable Technology for Africa event van OVO in Kampala. 

Matunda Ventures wil een revolutie in de fruitsector creëren. Dat wil het bereiken met de verwerking van een breed gamma fruit en granen tot gezonde snacks. In een eerste fase gaat het om gedroogde mango en ananas, wat later uitgebreid zal worden. De snacks worden vermarkt onder de ‘Ejijim’merknaam in een luxeverpakking.  Matunda Ventures mikt daarmee op de bemiddelde gezondheidsbewuste consument. Het gaat om de toeristische sector en de jonge opkomende middle classgeneratie via coffeeshops, coworkingspaces of andere ontmoetingsplaatsen. Een derde kanaal is de creatie van een online webshop en de verkoop in supermarkten. 

Matunda Ventures was op zoek naar een sociale lening van 20.000 euro en kreeg die van Matthieu Boone met de ondersteuning van OVO. Meer info over Matunda Ventures