Doneer
U wilt toch ook Afrikaanse ondernemers steunen? Doneer nu aan het OVO Acceleration Fund.
Vanaf een gift van 40 euro krijgt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

Indien u per overschrijving wenst te betalen, kan dat op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met als vermelding de gestructureerde code ***018/0530/00002***.

Indien u met de bankkaart wenst te betalen, kan dat gemakkelijk via deze link:
Blijft u graag op de hoogte van toekomstige projecten? Laat hier uw gegevens achter.
Het concept
Hoe werkt het Acceleration Fund?
OVO selecteert projecten met een aanvaardbaar risico en een duurzame impact op de lokale omgeving. De Afrikaanse ondernemingen met een goed plan krijgen een sociale lening op maat, tot maximaal 25.000 euro. Betalen ze het ontleende bedrag terug, dan kunnen ze een tweede lening krijgen. De looptijd bedraagt meestal 3 tot 5 jaar en de rente bedraagt tussen 7 en 10 procent.
Maar OVO biedt meer dan financiële steun. Onze vrijwilligers - ervaringsdeskundigen uit het Belgische bedrijfsleven - staan de ondernemers bij met advies en expertise. Ze nemen het businessplan onder de loep en sturen bij waar nodig. Zo krijgen Afrikaanse ondernemers alle kansen om hun project uit te bouwen tot een succes.
Voor het OVO Acceleration Fund werken wij nauw samen met de Koning Boudewijnstichting. De organisatie staat in voor het
beheer van het fonds: de ontvangst van de giften, uitreiking van de fiscale attesten, geldtransfers naar de ontleners en de inning van de terugbetalingen en de intresten. Voor de controle en opvolging van de projecten ontvangen OVO en KBS samen een eenmalige vergoeding van 5%.

Het OVO Acceleration Fund in een notendop: 
Hulp met impact
Hulp met impact

Met het OVO Acceleration Fund krijgen Afrikaanse ondernemers:


• een financiële injectie en advies om hun plannen te realiseren.
• een transparant en snel beslissingsproces. Er gelden duidelijke voorwaarden en criteria om in aanmerking te komen voor een sociale lening.
• één tegenpartij voor de onderhandeling van de lening en de rapportering van de resultaten. OVO zorgt voor de coördinatie met de Koning Boudewijnstichting en eventuele privéinvesteerders.

Voor uw gift krijgt u:


• een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting vanaf een gift van 40 euro.
• een maximale, concrete bijdrage aan lokale Afrikaanse ondernemingen, telkens opnieuw: uw donatie keert iedere keer terug naar het fonds.
• een transparante communicatie over de concrete verwezenlijkingen, eventuele problemen en het financiële plaatje.