Waarom u geknipt bent als OVO-vrijwilliger

Ondernemers voor Ondernemers, kortweg OVO, is dé link tussen Belgische ondernemers en lokale bedrijfsinitiatieven in Afrika en geselecteerde landen in ontwikkelingsfase. Daarbij wordt fors ingezet op kennisoverdracht en financieringsmogelijkheden.  
 

OVO gelooft dat kleine en middelgrote ondernemingen een belangrijke motor kunnen zijn voor de economie, welvaart en werkgelegenheid in lage- en middeninkomenslanden

 
Voor OVO moeten geselecteerde projecten duurzaam, ecologisch, sociaal en economisch onderbouwd zijn én op middellange termijn een impact hebben op de lokale bevolking. OVO beschikt over een gedreven expertise-vrijwilligersteam met ervaring in bedrijfs- en projectmanagement, marketing, sales, finance, consultancy en communicatie. Een geknipte job voor u? OVO is steeds op zoek naar bevlogen medewerkers die hun kennis en bekwaamheid willen delen. 
 
OVO bewandelt een dubbele piste 
 
Starters en ondernemers uit Afrika worden geselecteerd uit het jaarlijkse Sustainable Technology for Africa event, een wedstrijd met een tiental lokale projecten die elk door een ‘boost camp’ van 3 dagen gaan. Een geknipte job voor u? Het Sustech4Africa event vindt meerdere keren per jaar plaats, in België maar ook in Oeganda, Rwanda of Senegal. Het Investeringsteam beoordeelt de projecten, werkt het businessplan verder uit en zorgt voor de financieringsmogelijkheden met een sociale lening tot 50.000 euro. Een geknipte job voor u? Het OVO-investeringsteam is steeds op zoek naar ervaringsdeskundigen die de projecten kunnen evalueren en ogvolgen. 
 
Voelt u meer voor de ngo-piste, dan is het Consulenteam uw OVO-opstap. Ondernemers voor Ondernemers werkt samen met een zevental ngo’s waarvan telkens drie projecten zijn geselecteerd die beantwoorden aan onze missie. Deze projecten worden gefinancierd met persoonlijke of  bedrijfsgiften. Een geknipte job voor u? Het consulententeam is steeds op zoek naar geïnspireerde vrijwilligers die de projecten willen aankaarten bij belangstellende ondernemingen. 
 
Uw engagement is onze sterkte 
 
Bent u overtuigd? Is dit de geknipte job voor u? Elk OVO-team heeft een maandelijkse bijeenkomst. Kom even langs en beleef het samen met ons. Neem contact op met OVO-general manager Björn Macauter. Tel 016 32 10 72   bjorn@ovo.be  Alle info op www.ovo.be