Voka en OVO willen nauwer samenwerken

Eerste missie: beklimming van de Stelvio

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, wil de banden met Ondernemers voor Ondernemers sterker aanhalen en roept ondernemers ook op om OVO te steunen. 


Een eerste aanzet is de Voka-expeditie met de beklimming van de mythische berg Stelvio in de Dolomieten eind september. Een dertigtal Vlaamse topondernemers gaan de uitdaging aan en willen daarmee de aandacht vestigen op het werk van OVO. De opbrengst van deze actie gaat naar het zopas opgerichte OVO Acceleration Fund.


Ondernemerschap stimuleren

 

VO is dan ook bijzonder verheugd over de nauwere samenwerking. Voorzitter Luc Bonte: “De samenwerking met Voka is erg belangrijk voor OVO. Samen kunnen we het stimuleren van ondernemerschap in Afrika enkel versterken.”

Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder Voka: “Wij hebben erg veel bewondering voor het werk van OVO. Niet alleen brengen hun projecten het ondernemerschap tot in Afrika, de organisatie slaagt er ook in om de uitdagingen in het Zuiden prominent op de agenda van het Vlaamse bedrijfsleven te plaatsen. Het nieuwe Acceleration Fund verdient dan ook alle steun, want het zal ook middelgrote ondernemingsprojecten in staat stellen om verder te groeien.”