RENA Beverages is winnaar van SusTech4Africa in Oeganda

Ontdek de drie winnaars van het 'SusTech4Africa'-event in Kampala

RENA Beverages kaapte in Kampala de hoofdprijs van het ‘Sustainable Technology for Africa’- event weg. Clinic Masters en Tukole UG werden respectievelijk tweede en derde.

‘Sustainable Technology for Africa’  -  een event dat OVO samen organiseert met VITO en Thomas Moore - streek voor de tweede keer neer in de Oegandese hoofdstad. Twaalf projecten volgden drie dagen lang een boostcamp met workshops en sessies, met een pitch als sluitstuk. De internationale jury beoordeelde elke presentatie op verschillende criteria, van duurzaamheid tot het financiële plaatje.
 

Hoofdprijs voor RENA Beverages


RENA Beverages werd bekroond tot winnaar. Het bedrijfje produceert vandaag al voedingsmiddelen op basis van hibiscus, een plant boordevol vitaminen en antioxidanten. De onderneming geeft lokale boeren een opleiding om hibiscus correct te kweken en een eerlijke vergoeding voor hun oogst.

Met een sociale lening wil de kmo het nodige materiaal te kopen zodat ze ook theezakjes met hibiscus kan produceren – een laagdrempelig product voor de Oegandese bevolking.
 

Ook Clinic Masters en Tukole UG op het podium


Tweede laureaat werd Clinic Masters, dat software voor ziekenhuizen ontwikkelde. Het platform digitaliseert gezondheidsinformatie en medische facturering, zodat alle patiëntengegevens in één centraal dossier komen te staan en artsen snel up-to-date informatie kunnen raadplegen.

En ook Tukole UG viel in de prijzen. De start-up brengt geschoolde werkkrachten zoals loodgieters, schilders en elektriciens in contact met particulieren en organisaties die hun diensten nodig hebben.

OVO begeleidt de komende maanden deze drie projecten. Naast coaching, krijgen ze ook een sociale lening.