Financieringsovereenkomst met Oegandese Innovex rond

Frans Verschelden, Thierry Deflandre, Innovex ceo Douglas Karugaba, Johan Geysen, Jan Flamand en Bjorn Macauter. (foto Elvis Ssemgovere)
Maximaal rendement van zonne-energie

Het Oegandese Innovex, gespecialiseerd in dataverwerking en monitoring van zonne-energiesystemen, heeft een financieringsdeal gesloten met vier Belgische ondernemers. De overeenkomst werd gefaciliteerd door Ondernemers voor Ondernemers (OVO).

Innovex, verbonden aan de Makerere universiteit in Kampala, werkt al enkele jaren aan haar innovatieve oplossing. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ophalen en verwerken van gegevens van systemen gebaseerd op zonne-energie. Op die manier wordt het verbruik in kaart gebracht en indien nodig aangepast. Ook defecten kunnen vroegtijdig opgemerkt worden en van op afstand gediagnosticeerd. De hard- en software van Innovex garandeert daarmee een maximaal rendement van de zonne-energiesystemen.

Begeleiding 

OVO begeleidt deze onderneming en riep Belgische ondernemers en financiers op om Innovex te steunen met een sociale lening van 20.000 euro, verspreid over 2 jaar. Tijdens het Sustainable Technology for Africa event in Kampala werd de oveenkomst bezegeld door Innovex ceo Douglas Karugaba. De financiële injectie komt van Thierry Deflandere, coördinator OVO team investeringen, Jan Flamend, oprichter van Valueselling, Frans Verschelden, bestuursvoorzitter Moore Stephens Europe en Johan Geysen, verantwoordelijk voor New Venture Management bij VITO.

“Dit is een mooi voorbeeld hoe OVO jonge Afrikaanse innovatieve ondernemingen kan steunen met kennisoverdacht en investeringen kan faciliteren, vertelt OVO general manager Bjorn Macauter.

Meer informatie over Innovex